Όταν μια σχέση δεν τραβάει: Ποια είναι τα σημάδια και πώς να το αντιμετωπίσεις;

Νιώθεις ότι η σχέση σου με το σύντροφό σου δεν είναι πλέον όσο ικανοποιητική ήταν και αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις για να τη σώσεις. Κατ’ αρχήν, μάθε να αναγνωρίζεις τις ενδείξεις!

Τα βασικά σημάδια ότι η σχέση δεν πάει καλά και αρχίζει να τελειώνει:

  • Δεν θέλει να περνάει χρόνο μαζί σου. Αποφεύγει να επιστρέφει νωρίτερα στο σπίτι, δεν κανονίζει κάποιο πρόγραμμα από κοινού, προτιμά να περάσει χρόνο μόνος του, με τους φίλους του ή σε κάποια επαγγελματική δραστηριότητα, παρά να μένει μαζί σου.
  • Έχει αλλάξει η συμπεριφορά του. Δεν είναι τόσο ευγενικός ή υποστηρικτικός όπως παλιά, δεν περνάτε καλά μαζί κάθε φορά που βγαίνετε έξω, δε γελάτε. Έχετε σταματήσει να χαίρεστε ο ένας τη συντροφιά του άλλου.
  • Η ερωτική σας ζωή περνάει κρίση. Συνήθως αποφεύγει να κάνετε έρωτα προβάλλοντας διάφορες προφάσεις, δε νιώθει έλξη για σένα. Επιπλέον, δεν υπάρχουν τρυφερές στιγμές μεταξύ σας.
  • Μαλώνετε πιο συχνά. Οι άνθρωποι που έχουν απομακρυνθεί συναισθηματικά νιώθουν θυμό και εκνευρίζονται εύκολα με τον άλλο. Γι’ αυτό τον ενοχλεί το παραμικρό, νιώθει πάντα ανικανοποίητος και καβγαδίζει με κάθε ευκαιρία.
  • Δεν επικοινωνείτε μεταξύ σας. Έχετε σταματήσει να λέτε πράγματα μεταξύ σας και να ανοίγεστε συναισθηματικά, δε φλερτάρετε, δεν ανταλλάσσετε λόγια αγάπης. Προτιμά να πει τα προβλήματά στους φίλους του.

Τι μπορείς να κάνεις;
Εάν εξακολουθεί να σε ενδιαφέρει η σχέση σας, βρες περισσότερο χρόνο για να περάσετε μαζί, να μιλήσετε ουσιαστικά για τα θέματα που σας απασχολούν, να αποκτήσεις ενσυναίσθηση για τον άλλο (να μπεις δηλαδή στη θέση του άλλου), να σταματήσεις να ασχολείσαι με τα μικροπράγματα και να πιστέψεις στη σχέση σας, ότι μπορεί δηλαδή να ορθοποδήσει.

Πηγή: shape.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ