ΟΤΑ: Έρχονται απλήρωτες κλήσεις και πρόστιμα από το… παρελθόν

οτα-έρχονται-απλήρωτες-κλήσεις-και-πρ-1747655

Τις απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, τους δημοτικούς φόρους και άλλα πρόστιμα θα βρουν μπροστά τους οι φορολογούμενοι, καθώς οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης σπεύδουν να προλάβουν τις ημερομηνίες παραγραφής των οφειλών.

Οι ΟΤΑ επιχειρούν ένα ξεκαθάρισμα όλων των εκκρεμών υποθέσεων από το μακρινό 2007 και εντεύθεν.

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να ενημερωθούν αρμοδίως οι οφειλέτες χρεών από απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και άλλα τέλη, και εάν δεν προχωρήσουν στην αποπληρωμή ή τη ρύθμιση των εν λόγω οφειλών θα δουν να «φουσκώνουν» τα χρέη τους στην εφορία και κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα.

Πάντως είναι πολλοί οι οδηγοί που δεν γνωρίζουν καν περί χρεών στους Δήμους από απλήρωτες κλήσεις και βρίσκονται με χρέη στην Εφορία, καθώς οι Δήμοι- αδυνατώντας να εφαρμόσουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης- στέλνουν εκεί το λογαριασμό, με βάση τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Μάλιστα, τα χρέη από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας δεν εμφανίζονται καν στην προσωποποιημένη πληροφόρηση στην ιστοσελίδα MyAΑΔΕ. Στο Taxinet εμφανίζονται μόνο οι οφειλές που αφορούν άμεσα την εφορία και όχι αυτές που εισπράττονται υπέρ τρίτων.

Αποτέλεσμα; Πολίτες που προσπαθούν να κάνουν κάποια μεταβίβαση ή να εισπράξουν χρήματα από το Δημόσιο ανακαλύπτουν ότι υπάρχει κάποιο ανοιχτό χρέος και γι’ αυτό δεν μπορούν να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα. Αναγκαστικά, πρέπει να απευθυνθούν στην οικεία εφορία για να μάθουν από που προέρχεται το χρέος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οφειλές αυτές δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών κ.α. ) αλλά «μπλοκάρουν» την έκδοση φορολογικής ενημερότητας δυσκολεύοντας όλες τις συναλλαγές όπου αυτή απαιτείται.

Πηγή:cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook