Ώστε οι εκτελέσεις που γίνονται είναι «ξεκαθάρισμα που δεν αφορά τη ζωή του πολίτη»;

ώστε-οι-εκτελέσεις-που-γίνονται-είναι-1124086

Μια απολύτως λανθασμένη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που επαναλαμβάνουν (ως συνήθως) και κάποιοι σχολιαστές! Η μάχη των συμμοριών για «προστασία» στις γειτονιές, για τη διακίνηση των ναρκωτικών και την προώθηση της πορνείας αφορούν πρωτίστως τη ζωή των πολιτών!

«Είναι ξεκαθάρισμα που δεν αφορά τη ζωή του πολίτη. Με τα Γλυκά Νερά και με τους μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα. Ανεβαίνει η εγκληματοφοβία, η ανησυχία των ανθρώπων, το αίσθημα ανασφάλειας».

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη , έγινε το πρωί της Παρασκευής εντός του Κοινοβουλίου και είναι, δυστυχώς, απολύτως άστοχη.

Ας αφήσουμε ασχολίαστη προς το παρόν την αντίληψη ότι «οργανωμένο έγκλημα είναι, ας αλληλοεξοντώνονται μεταξύ τους, καλό είναι για την κοινωνία και για την αστυνομία»! Και αυτό, πέραν των άλλων, δεν αλληλοεξοντώνονται, αλλά μια συμμορία επικρατεί σε βάρος της άλλης και οι εκβιασμοί συνεχίζονται, όπως και η διακίνηση ναρκωτικών και η πορνεία συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση από ότι πριν!

Ας δούμε, όμως, γιατί γίνεται το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών αυτό το διάστημα, με τις αλλεπάλληλες εκτελέσεις στους δρόμους της Αθήνας –και όχι μόνο- μέρα μεσημέρι. Οι συμμορίες δίνουν μάχη για την επικράτηση, καθώς πρόκειται περί τζίρου εκατομμυρίων, ίσως και δισεκατομμυρίων. Οι πληροφορίες επιμένουν πως αντικείμενα της διαμάχης είναι η επικράτηση σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς στόχος μετά το πέρας της πανδημίας δεν είναι απλώς η «προστασία» κάποιων μεγάλων κέντρων από όπου βγάζουν τα πολλά χρήματα, αλλά και η εξάπλωση σε γειτονιές για «παροχή προστασίας» και σε μικρομάγαζα των συνοικιών, ώστε παράλληλα με τα «πολλά από λίγους» να παίρνουν και «λίγα από πολλούς»!

Η κύρια πηγή εσόδων των συμμοριών, πάντως, δεν είναι η «προστασία» σε επαγγελματίες, ούτε καν η πορνεία που παραμένει «χρυσοφόρα» αλλά με πεσμένα ποσοστά την περίοδο της καραντίνας, αλλά τα ναρκωτικά. Ναρκωτικά των οποίων οι κύριες οδοί εισόδου στη χώρα είναι η Αλβανία και η Ιταλία, καθώς και μέσω θαλάσσιου δρόμου η Λατινική Αμερική, ενώ τελικός προορισμός τους και χώρος υποδοχής τους για τη διανομή τους στο Λεκανοπέδιο είναι η Δυτική Αττική.

Με αυτά ασχολείται το οργανωμένο έγκλημα και, συνεπώς, δεν είναι κάτι που δεν αφορά τη ζωή του πολίτη!

Μόνο και μόνο, άλλωστε, που ο υπουργός τόνισε στη Βουλή πως «δεν πρόκειται για πέντε συμμορίες μπράβων που αλληλοσκοτώνονται κατά διαστήματα. Σιγά-σιγά αυτή η κατηγορία εγκλήματος παίρνει χαρακτηριστικά οργάνωσης με ιεραρχία, σχεδιασμό και χρήμα», δείχνει πως το πρόβλημα αφορά –και μάλιστα πολύ- τη ζωή του πολίτη.

Μην φτάσουμε στο σημείο να υιοθετήσει η Κατεχάκη την άποψη του συναδέλφου μας πως οι εκτελεστές ξέρουν καλό σημάδι, κτυπούν στο κεφάλι και συνεπώς να μην φοβόμαστε για παράπλευρες απώλειες! Όλα, άλλωστε, έχουν ένα όριο!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook