Όσκαρ: Ο σκηνοθέτης που κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες υποψηφιότητες στο θεσμό

όσκαρ-ο-σκηνοθέτης-που-κατέχει-το-ρεκό-1336855

Σχεδόν έναν αιώνα από την έναρξή τους, τα Βραβεία Όσκαρ συνεχίζουν να τιμούν τους πιο ταλαντούχους και αγαπημένους συντελεστές της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Από ηθοποιούς έως μουσικούς, από καλλιτέχνες μακιγιάζ έως συγγραφείς, ο θεσμός βραβεύει όλους όσοι συμμετέχουν σε αξιόλογες προσπάθειες, που πραγματικά αξίζουν επιβράβευση.

Οι σκηνοθέτες, φυσικά, είναι καθοριστικοί για κάθε ταινία, και οι μεγαλύτεροι κινηματογραφιστές στον κόσμο έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους και στα Όσκαρ. Για παράδειγμα, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει κερδίσει τρία Όσκαρ -δύο Καλύτερης Σκηνοθεσίας («Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» και «Η λίστα στου Σίντλερ») και ένα Καλύτερης Ταινίας («Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν»). Ωστόσο, ένας άλλος επιτυχημένος και πολύ ταλαντούχος σκηνοθέτης έχει λάβει περισσότερες υποψηφιότητες από τον Σπίλμπεργκ. Ο λόγος για τον Μάρτιν Σκορσέζε, που κατέχει ακόμη και το Ρεκόρ Γκίνες ως ο σκηνοθέτης εν ζωή με τις περισσότερες υποψηφιότητες στα Βραβεία Όσκαρ.

Σύμφωνα με το grunge.com, λοιπόν, ο Μάρτιν Σκορσέζε κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ εν ζωή σκηνοθέτη, οι οποίες ανέρχονται στις εννέα. Κατέκτησε το ρεκόρ στις 13 Ιανουαρίου του 2020, με την υποψηφιότητά του για τη σκηνοθεσία της ταινίας «Ο Ιρλανδός». Έχασε, ωστόσο, σε αυτήν την κατηγορία από τον Bong Joon-ho, σκηνοθέτη της ταινίας «Παράσιτα». Το ίδιο συνέβη και με το Grammy Καλύτερης Ταινίας την ίδια χρονιά, για το οποίο οι δύο ταινίες ήταν επίσης υποψήφιες.

Οι Μάρτιν Σκορτσέζε και Λεονάρντιο Ντι Κάπριο σε τελετή Όσκαρ

Η τελευταία υποψηφιότητα του Σκορσέζε για Όσκαρ πριν από το 2020 ήταν το 2014 για τον πολυαγαπημένο «Λύκο της Γουόλ Στριτ». Είναι βασικός στα βραβεία από το 1981, όταν το κλασικό του «Raging Bull» έλαβε τον απίστευτο αριθμό των οκτώ υποψηφιοτήτων. Σε εκείνη την τελετή, σύμφωνα με το grunge.com, η ταινία έδωσε στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και στη Thelma Schoonmaker το Όσκαρ Μοντάζ. Όσο για το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ο Σκορσέζε νικήθηκε από τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και το «Ordinary People».

Ο Μάρτιν Σκορτσέζε με όσκαρ

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Σκορσέζε κέρδισε ένα μόνο Όσκαρ -για την ταινία του 2007 «The Departed». Ο μοναδικός σκηνοθέτης που έχει λάβει περισσότερες υποψηφιότητες από τον Σκορτσέζε ήταν ο οραματιστής Γουίλιαμ Γουάιλερ, ο οποίος έλαβε συνολικά 12 υποψηφιότητες και τρεις νίκες σε μια περίοδο από το 1936 έως το 1965, συμπληρώνει το grunge.com.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook