Όσκαρ 2021: Θα αναβληθούν για να μην μείνει άδειο το κόκκινο χαλί – Πότε και πώς θα γίνουν

όσκαρ-2021-θα-αναβληθούν-για-να-μην-μείνει-1144118

Η τελετή απονομής των βραβείων για το 2021 μετατίθεται δύο μήνες, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί διά ζώσης.

Εκπρόσωπος τύπου της διοργάνωσης και του τηλεοπτικού δικτύου ABC ανακοίνωσε την πραγματοποίηση της τελετής (σχεδόν) κανονικά, και διαβεβαίωσε το κοινό πως η Ακαδημία ήδη εξετάζει το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί σωστά ο χώρος του Dolby Theatre, όπου παραδοσιακά λαμβάνει χώρα το γεγονός, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο υγειονομικός κίνδυνος.

Λίγες μέρες νωρίτερα, η Ακαδημία σε επίσημη ανακοίνωσή της είχε αποκαλύψει ότι η τελετή απονομής των Όσκαρ αναβάλλεται για την 25η Απριλίου του 2021.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στα 93 χρόνια της διοργάνωσης, κατά την οποία η λαμπερή τελετή αλλάζει ημερομηνία.

Η Ακαδημία φαίνεται, πάντως, αποφασισμένη να πραγματοποιήσει το γεγονός και φέτος, ερμηνεύοντας την αναβολή της απονομής των Όσκαρ ως ένα τρόπο «να μπορέσουν οι κινηματογραφιστές να έχουν μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των εργασιών τους».

«Για πάνω από έναν αιώνα, οι ταινίες έχουν παίζει σημαντικό ρόλο στο να μας εμπνέουν, να μας καθησυχάζουν και να μας διασκεδάζουν ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές μας. Και σίγουρα αυτό έκαναν και φέτος», είπαν ο πρόεδρος και ο διευθυντής της Ακαδημίας, σε από κοινού δήλωσή τους.

Τα Όσκαρ δεν αποτελούν φυσικά μοναδική περίπτωση, αλλά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από εκδηλώσεις υψηλού προφίλ που υπέστησαν δραματικές αλλαγές στην διοργάνωσή τους λόγω της πανδημίας.

Τον Σεπτέμβριο, τα βραβεία Emmy πραγματοποιήθηκαν χωρίς καθόλου κοινό, ενώ τα τηλεοπτικά βραβεία BAFTA αποδόθηκαν στους νικητές τους μέσω βιντεοκλήσης.

Οι Χρυσές Σφαίρες έχουν επίσης αναβληθεί για τις 28 Φεβρουαρίου του 2021, ενώ τα Critic’s Choice και τα βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών αναβλήθηκαν για τον μήνα Μάρτιο του επόμενου έτους.

eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook