Oscars 2014 | Ο άτυχος κύριος Di Caprio: Γιατί δεν έχει κερδίσει ΠΟΤΕ Όσκαρ

oscars-2014-ο-άτυχος-κύριος-di-caprio-γιατί-δεν-έχει-κερ-128915

leoΗ Ακαδημία Κινηματογράφου και το ταλαντούχο ξανθό αγόρι

Λίγο πριν ξεχυθούν στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ οι ομορφότεροι και εξαιρετικά ταλαντούχοι stars της «βαριάς» αμερικανικής βιομηχανίας κινηματογράφου, οι συζητήσεις για τη λαμπερή βραδιά της Ακαδημίας πυκνώνουν.

Το ερώτημα έρχεται φυσικά… Γιατί ο o διάσημος πρωταγωνιστής, Leonardo Di Caprio δεν έχει πιάσει ακόμα το χρυσό αγαλματίδιο μετά από τόσες εξαιρετικές ερμηνείες;

Ο γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 1974 Di Caprio πρέπει να είναι ένα από τους απελπιστικά άτυχους αλλά ωραίους υποψηφίους στην ιστορία του θεσμού. Παρά τη ζηλευτή -σε σημείο φθόνου- σειρά από εκπληκτικές κινηματογραφικές συμμετοχές: Τιτανικός, Revolutionary Road, Catch me If You Can, Gangs of New York, The Aviator, The Great Gatsby, The Departed, Inception, το ξανθό αγόρι με τις εκατομμύρια θαυμάστριες, δεν έχει κερδίσει ποτέ το Όσκαρ Ά αντρικού ρόλου.

Τρεις φορές υποψήφιος για τα Blood Diamond (2006), The Aviator (2004) και What’s Eating Gilbert Grape (1993) και τις τρεις βραδιές είδε τους αντιπάλους του να του παίρνουν μέσα από τα χέρια το χρυσό αγαλματίδιο.

Γιατί η Ακαδημία τον σνομπάρει;

Το σύνδρομο του «παιδιού – θαύμα»

Τον Leo τον απολαμβάνουμε στην οθόνη τα τελευταία 20 χρόνια από την εποχή του Growing Pains. Ίσως το κοινό και οι κριτικοί να έχουν συνηθίσει στην άρτια υποκριτική του τεχνική και να ξεχνούν πως χρειάζεται ένα συγκεκριμένο επίπεδο ταλέντου να το κάνεις να δείχνει τόσο εύκολο.

Η επιλογή των ταινιών

Δύο πράγματα είναι σίγουρα για τον Leonardo. Πρώτον, ότι οι παραγωγοί του Χόλιγουντ τον «σπρώχνουν» από τα πρώτα του βήματα και του δίνουν τους πιο αβανταδόρικους ρόλους για βραβεία και πως έχει κάνει εξαιρετικές επιλογές χαρακτήρων. Η επιλογή του από τον Martin Scorsese να πρωταγωνιστεί σχεδόν σε όλα του τα έργα, του έδωσε την τύχη να ενσαρκώσει αξιοζήλευτους χαρακτήρες και πάνω από όλα να συμμετέχει σε εμπορικά και καλλιτεχνικά εκπληκτικές ταινίες, με δυνατό σενάριο και υπέροχα σκηνοθετημένες. Ίσως τα φιλμς να ήταν τόσο καλά που να έριξαν σκιά στη δική του δυναμική.

Ναι, είναι όμορφος!

Στην Αμερική και ειδικότερα στο «πλαστικό» Hollywood η ομορφιά δεν σε πάει ποτέ πίσω. Είναι χάρισμα και προσόν τόσο δυνατό για το βιογραφικό σου, όσο και το ταλέντο σου. Το αγγελικά πλασμένο πρόσωπό του φόβισε όλους ότι ο Leo ήταν μια «φούσκα». Χρόνια μετά, μένοντας ηθελημένα μακριά από την εικόνα του sex symbol, απέδειξε με κάθε επιλεγμένη κινηματογραφικη παρουσία πως θα μείνει στο πάνελ των ηθοποιών που κατέκησαν τους λόγους του Hollywood.

Και έρχεται η απονομή του 2014 και ο Λύκος

«Θα κάνω ένα διάλειμμα στην καριέρα μου» είπε μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του Λύκου της Wall Street, βάζοντας σε σκέψεις τους κριτικούς για την απουσία του. Μάλλον θέλει να μας δείξει πως θα είναι η κινηματογραφική μας περιπλάνηση χωρίς εκείνον. Μήπως εκβιάζει το Όσκαρ;

Ο Jordan Belfort είναι ένας ρόλος που ο Leo κυνηγούσε χρόνια να ζωντανέψει στη μεγάλη οθόνη και η επιμονή του θα αποδείξει στις 2 Μαρτίου πως αυτός ο τύπος θα του χαρίσει τελικά τον θείο Όσκαρ. Ο Leonardo μετουσιώθηκε στον άπληστο και φιγουρατζή Jordan και η ερμηνεία του αποδεικνύει ξανά το καλλιτεχνικό του μεγαλείο.

Η καριέρα του είναι εκπληκτική και δεν χρειάζεται κανένα Όσκαρ για να το επιβεβαιώσει. Αλλά σίγουρα δεν θα τον πείραζε να βάλει ένα στο ράφι του… Πάντως, φέτος έχει πολύ καλές πιθανότητες να ανέβει στο πόντιουμ και να το παραλάβει. Γιατί η Ακαδημία ξέρει να συγχωρεί τον εαυτό της.

Πηγή: queen.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook