Ως και το 30% των καταστημάτων εστίασης δεν θα ξανανοίξει ποτέ σε μεγάλη πόλη της Κρήτης

ως-και-το-30-των-καταστημάτων-εστίασης-δ-1150158

Σημαντικές αλλαγές στον «χάρτη» της εστίασης στο Ρέθυμνο, εκτιμάται ότι θα επιφέρει το δεύτερο lockdown, καθώς πάνω από το 30% των επιχειρηματιών του κλάδου, προσανατολίζεται όχι μόνο να μην ανοίξει το κατάστημά του μετά τις 7 Ιανουαρίου, αλλά να αλλάξει τελείως επαγγελματική δραστηριότητα.

Με βάση τα όσα ανέφερε στην ΚΡΗΤΗ ΤV ο πρόεδρος του ρεθυμνιώτικου σωματείου εστίασης, το 2021 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω και των συσσωρευμένων οικονομικών υποχρεώσεων, ενώ εκτιμά ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί περίπου στις ημέρες του Πάσχα.

«Ταφόπλακα» στον χώρο της εστίασης -λένε οι επιχειρηματίες του κλάδου- έβαλε το δεύτερο lockdown ενώ για το 2021 οι προβλέψεις είναι εξίσου δυσοίωνες.

Η νέα χρονιά -τονίζουν στην ΚΡΗΤΗ TV παράγοντες της ρεθυμνιώτικης αγοράς- θα φέρει επιπλέον λουκέτα αφού αρκετές επιχειρήσεις θα κατεβάσουν οριστικά ρολά και οι ιδιοκτήτες τους θα αναγκαστούν να αλλάξουν επαγγελματική δραστηριότητα.

Με βάση τα όσα είναι γνωστά, τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να λειτουργήσουν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορωνοιού, με τους άμεσα ενδιαφερόμενους όμως να κάνουν λόγο για καταστροφή, αρχής γενομένης από τις συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις που αποτελούν θηλιά στον λαιμό τους.

Όπως επισημαίνει ο Ανδρέας Κλαψινός, στο Ρέθυμνο αρκετοί είναι σήμερα οι συνάδελφοι του που υπό το φόβο και τρίτου lockdown, εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους ούτε μετά τις 7 Ιανουαρίου. Ο ίδιος μάλιστα προβλέπει ομαλοποίηση της κατάστασης περίπου την περίοδο του Πάσχα.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook