Οροί προσώπου: Τι πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε έναν καινούριο

οροί-προσώπου-τι-πρέπει-να-ξέρετε-πριν-1516659

Η απόλυτη εξοικείωση με την υφή του δέρματός σας, το επίπεδο ευαισθησίας και τυχόν μακροχρόνια προβλήματα (όπως η ξηρότητα ή η υπερμελάγχρωση) είναι ζωτικής σημασίας για την επιλογή των πιο αποτελεσματικών προϊόντων για την περιποίηση του δέρματός σας, ανάμεσα στα οποία και οι οροί προσώπου.

Μόλις μάθετε, λοιπόν, τα πάντα για το δέρμα σας και τις συγκεκριμένες ανάγκες του, τότε είναι ώρα να αποφασίσετε τι ακριβώς θέλετε να αντιμετωπίσει ο ορός προσώπου σας. Αντιμετωπίζετε ξηρές κηλίδες; Τότε ίσως είναι καλή ιδέα να επενδύσετε σε έναν ενυδατικό ορό με βάση τα έλαια, εξηγεί το Prevention.

Από την άλλη πλευρά, αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή και επιρρεπής σε ακμή, ίσως χρειαστείτε ένα προϊόν που να αντιμετωπίζει τη ρίζα του προβλήματος και να καθαρίζει την επιδερμίδα σας. Η στόχευση στους στόχους που έχετε για τη βελτίωση της επιδερμίδας σας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για τον καλύτερο ορό προσώπου που θα αγοράσετε.

Εξοικειωθείτε με τα συστατικά και τις βέλτιστες πρακτικές χρήσης

Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να αγοράσετε ένα μπουκάλι με το πιο μοντέρνο προϊόν που βλέπετε στο TikTok ή το Instagram, το να δεσμευτείτε ότι θα κατανοήσετε τον σκοπό και την αποτελεσματικότητα ενός νέου ορού προσώπου πριν τον αγοράσετε θα σας γλιτώσει πολύ χρόνο και χρήμα (και ενδεχομένως σπυράκια) μακροπρόθεσμα. Με αξία 511 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, σύμφωνα με το Common Thread Co, η βιομηχανία ομορφιάς ξέρει πώς να προωθήσει -και επομένως να πουλήσει- σχεδόν κάθε προϊόν.

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας και τα προβλήματα που προσπαθείτε να λύσετε, είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με τα κοινά συστατικά που παρασκευάζονται για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Για παράδειγμα, αν έχετε λιπαρό δέρμα, συστατικά όπως η νιασιναμίδη ή το σαλικυλικό οξύ μπορεί να είναι χρήσιμα για να διατηρήσετε το δέρμα σας ισορροπημένο και καθαρό από την ακμή ή τα περιττά έλαια, εξηγεί το Byrdie.

Εξίσου σημαντική με την κατανόηση των συστατικών, είναι και η εκμάθηση της σωστής σειράς των βημάτων για τη ρουτίνα σας. Η τοποθέτηση πολλαπλών προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας σε μπορεί να είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων του δέρματος, αλλά μόνο εάν χρησιμοποιούνται με τους σωστούς τρόπους. Όσον αφορά ειδικά τους ορούς προσώπου, πρέπει πάντα να εφαρμόζονται τελευταίοι, σύμφωνα με το InStyle.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook