Οριστικό! Κλείνουν οι εσοχές για τα αστικά λεωφορεία στο κέντρο των Χανίων και με τη «βούλα» της Αποκεντρωμένης

οριστικό-κλείνουν-οι-εσοχές-για-τα-αστ-926930
Φωτογραφία αρχείου

Άκυρη έκρινε την προσφυγή του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων κατά της απόφασης του Δήμου για κλείσιμο της εσοχής στις στάσεις των λεωφορείων έξω από την Εθνική Τράπεζα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Σε απόφαση που εξέδωσε η Αποκεντρωμένη, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η προσφυγή που κατέθεσε το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων Α.Ε. και ο πρόεδρός του Γιάννης Καρτάκης, δεν γίνεται αποδεκτή, καθώς παρότι υπάρχει έννομο συμφέρον και από τις δύο πλευρές σε σχέση με τα επιχειρήματα που προβάλλουν, ο Δήμος κρίνεται πως ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την κυκλοφοριακή βελτίωση του κέντρου της πόλης.

Συγκεκριμένα, η Αποκεντρωμένη έχοντας λάβει υπόψιν της ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για τα κυκλοφοριακά μέτρα και ότι εφόσον έχουν τηρηθεί ορθά όλες οι απαραίτητες ενέργειες, η προσφυγή της εταιρίας που προέβαλλε ως μη νόμιμο το κλείσιμο των εσοχών τόσο έξω από την Εθνική Τράπεζα όσο και -ομοίως- στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, κρίνεται απαράδεκτη.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση της Αποκεντρωμένης (κλικ για άνοιγμα της εικόνας):

Έτσι μετά και το «άκυρο» της Αποκεντρωμένης κατά του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων και παρά τις όποιες αντιδράσεις, οι αφετηρίες των λεωφορείων για Χαλέπα (Εθνική) και Σούδα (Αγορά) παύουν να ισχύουν μετά την έναρξη των εργασιών που θα διαπλατύνουν τα πεζοδρόμια, ενώ και στα δύο σημεία τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν ολιγόλεπτες στάσεις για επιβίβαση/αποβίβαση.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα είχε απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, όταν στη συνεδρίαση που πάρθηκε η απόφαση, είχε παραστεί εκπρόσωπος του Αστικού ΚΤΕΛ και είχε γνωστοποιήσει τις αντιρρήσεις της εταιρίας για το θέμα (δείτε ΕΔΩ).

zarpanews.gr

3 thoughts on “Οριστικό! Κλείνουν οι εσοχές για τα αστικά λεωφορεία στο κέντρο των Χανίων και με τη «βούλα» της Αποκεντρωμένης

  1. Κάντε μια σωστή αρχαιολογική ανάπλαση -αναδειξη στη πλατεία της αγοράς εκεί θα αλλάξει η βιτρίνα των χανιων και θα μείνει η δημοτική αρχή στην ιστορία.

  2. Περα οτι συμφωνω απολυτα με τον jqck, μια μαρανε μια εσοχη ενω δεξια και αριστερα της αγορας, της καρδιας των Χανιων επικρατει μια απολυτη μιζερια και μια βρωμια! Ωστοσο ελπιζω οτι δε θα κανουν μπαλωμα παλι στο κλεισιμο της εσοχης οπως εκαναν στα τουριστικα λεωφορεια απεναντι! Καθε 10 μετρα και αλλο πλακακι! Ας σοβαρευτουμε και ας μην κανουμε την πολη τσιρκο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook