Οριστικό: Δύο τεστ κάθε εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε εστίαση και τουρισμό

οριστικό-δύο-τεστ-κάθε-εβδομάδα-για-όλ-1244054

Όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση σε όλη την επικράτεια θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο τεστ (ένα self και ένα rapid) κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Πέμπτης.

«Η μετάλλαξη Δέλτα ανιχνεύεται όλο και συχνότερα. Παρακολουθούμε κάθε εξέλιξη σε σχέση με τη Μύκονο που είναι σε καθεστώς ειδικών μέτρων. Υψηλή η επιδημιολογική επιβάρυνση αλλά σταθεροποιημένη. Δεν υπάρχουν νέες συρροές. Τα όποια νέα κρούσματα είναι από τις προηγούμενες συρροές. Τα μέτρα κατάφεραν να ανακόψουν την κατάσταση. Τα επόμενα 24ωρα η αξιολόγηση. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική όταν υπάρχει συνωστισμός όπως στα στενά σοκάκια.

Από τη Δευτέρα σαρωτικοί έλεγχοι στα καταστήματα για την τήρηση των μέτρων στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Αν δεν είχαμε προχωρήσει στα μέτρα, όσοι μας εγκαλούν, θα έστρεφαν και πάλι τα βέλη τους στην κυβέρνηση για ολιγωρία. Σκοπός είναι η Ελλάδα να δώσει το μήνυμα ότι είναι ασφαλής τοπικός προορισμός.

Μετά και τη σημερινή συνεδρίαση: Όλοι οι μη εμβολιασμένοι να υποβάλλουν υποχρεωτικά δύο τεστ εβδομαδιαίως σε όλη την Επικράτεια. Μύκονος υψηλή επιδημιολογική παρατήρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook