Οργισμένος ο Τραμπ, διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου μετά από λογομαχία με Ασιάτισσα δημοσιογράφο | Video

οργισμένος-ο-τραμπ-διέκοψε-τη-συνέντε-1040198

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ προκαλεί αντιδράσεις και πιθανόν να μην είναι η τελευταία. Η αμηχανία του Ρεπουμπλικανού προέδρου για τους 80.000 και πλέον νεκρούς Αμερικανούς από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, αποδείχθηκε για πολλοστή φορά στην συνέντευξη Τύπου, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέκοψε τη διαδικασία και αποχώρησε από το βήμα, μετά από «δύσκολη» ερώτηση που δέχθηκε και λογομαχία με ασιατικής καταγωγής γυναίκα δημοσιογράφο.

Η συνέντευξη Τύπου διακόπηκε ξαφνικά όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε ερώτημα αναφορικά με τις κατηγορίες του Αμερικανού προέδρου κατά της Κίνας, για την πανδημία, λέγοντας στη δημοσιογράφο από την Ασία ότι πρέπει να ρωτήσει την Κίνα για τον παγκόσμιο αριθμό θανάτων. Η Weijia Jiang, από το CBS, πίεσε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο να δώσει μία εξήγηση για την οπτική μέσα από την οποία αντιμετωπίζει την πανδημία, για να πάρει την απάντηση «πήγαινε ρώτησε το ίδιο πράγμα την Κίνα».

Όταν ο Τραμπ προσπάθησε να δώσει τον λόγο σε έναν άλλο δημοσιογράφο, η Jiang κατέβασε την προστατευτική της μάσκα και ρώτησε αν υπήρχε κάποιος λόγος που της είπε να ρωτήσει την Κίνα. Ο πρόεδρος δεν απάντησε ούτε στη συγκεκριμένη ερώτηση, ζητώντας από τους δημοσιογράφους να πιέσουν την Κίνα, προκειμένου να πάρουν απαντήσεις για το αν ιός προέρχεται από εκεί.

Λίγες στιγμές αργότερα, η Kaitlin Collins του CNN, ζήτησε να κάνει ερωτήσεις, αλλά ο Τραμπ αρνήθηκε αρκετές φορές.

Η δημοσιογράφος του CNN αντέδρασε, λέγοντας: «Εσείς με καλέσατε». Όταν επιχείρηση να κάνει την ερώτησή της, ο Τραμπ διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου και αποχώρησε.

Οι δύο δημοσιογράφοι έχουν «στριμώξει» και άλλες φορές τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, κάνοντας δύσκολες ερωτήσεις, που δεν «βολεύουν» τον Ντόναλντ Τραμπ.

Απέρριψε επίσης τις πληροφορίες ότι ο Λευκός Οίκος είναι πλημμυρισμένος από κρούσματα του νέου κορωνοϊού και ότι το σύστημα coronavirus δεν έκανε τη δουλειά του, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι το σύστημα κατέρρευσε καθόλου. Μπορεί να συμβεί. Είναι ο κρυμμένος εχθρός. Πράγματα συμβαίνουν».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «έχουμε επικρατήσει» της πανδημίας, την ίδια στιγμή που οι νεκροί στις ΗΠΑ είναι πάνω από 80.000 και καθημερινά προστίθενται στη λίστα εκατοντάδες άλλοι.

protothema.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook