Οργισμένος ο Αυστραλός Πρωθυπουργός με τον Νόβακ Τζόκοβιτς – «Θα μπει στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι του, αν δεν δικαιολογηθεί»

οργισμένος-ο-αυστραλός-πρωθυπουργός-1351168

Ο νούμερο 1 τεννίστας του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, ενημέρωσε επίσημα ότι θα βρεθεί στην Αυστραλία για να υπερασπιστεί τον τίτλο του, ως ο μοναδικός τενίστας που θα αγωνιστεί, όντας ανεμβολίαστος.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Σκοτ Μόρισον, να παίρνει θέση και να αναφέρει ότι ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει πραγματική ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό όταν προσγειωθεί στην χώρα, διαφορετικά θα μπει στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι του.

«Περιμένουμε την παρουσίασή του και ποια στοιχεία θα μας παρέχει για να το υποστηρίξει αυτό. Αν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από κανέναν άλλον και θα είναι στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Τζόκοβιτς ήταν ένας από του 26 αθλητές που ζήτησαν να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό

Νωρίτερα, ο Κρεγκ Τάιλι, CEO της «Tennis Australia» και διευθυντής αγώνων του πρώτου Grand Slam της σεζόν που ξεκινάει σε 12 μέρες στη Μελβούρνη, τοποθετήθηκε για το θέμα και ουσιαστικά έριξε το μπαλάκι στον Τζόκοβιτς.

«Κατανοούμε πλήρως την αναστάτωση όλων καθώς είναι γνωστές οι απόψεις του Νόβακ σχετικά με τον εμβολιασμό. Ωστόσο, εναπόκειται σε αυτόν να συζητήσει δημόσια για την κατάστασή του και για τους λόγους που πήρε την εξαίρεση. Εμείς δεν είμαστε σε θέση, δεν είναι και νόμιμο, να αποκαλύψουμε τους λόγους και να δημοσιοποιήσουμε ιατρικές πληροφορίες», ανέφερε και ξεκαθάρισε πως η ιατρική εξαίρεση που έλαβε ο Τζόκοβιτς, πάρθηκε μετά από διερεύνηση στοιχείων και δεδομένων.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook