Οργισμένη απάντηση του ΕΑΚ Χανίων: «Γίνονται και θαύματα! Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε να ασχοληθεί με τις αθλητικές εγκαταστάσεις»

οργισμένη-απάντηση-του-εακ-χανίων-γί-588627

Απάντηση με σκληρούς χαρακτηρισμούς και ενός είδους αντεπίθεσης, εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Χανίων μετά τις καταγγελίες της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, σε ανακοίνωση που έκανε λόγο για «φιέστα» και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις από μεριάς του Υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Από μεριά του το ΕΑΚ κάνει λόγο για «θαύμα της Παναγίας» και ανταπαντά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να μιλά για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού, μετά από «την ανυπαρξία και την ανικανότητά του επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια!».

Το ΕΑΚ ενημερώνει για τις κινήσεις που έχουν γίνει από τον ερχομό του Υφυπουργού και έπειτα και καταλήγει με τα επόμενα βήματα που προβλέπονται, κυρίως για το Εθνικό Κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα.

Η ανακοίνωση-απάντηση του ΕΑΚ στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων:

«Γίνονται και θαύματα της Παναγίας! Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων θυμήθηκε να ασχοληθεί με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού και ιδιαίτερα με το Εθνικό Κολυμβητήριο, μόνο και μόνο για να συμψηφίσει την ανυπαρξία και την ανικανότητά του επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια!

Θα έπρεπε να κοκκινίζουν από ντροπή πριν από αυτή τους την ανακοίνωση, αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να την βρουν στον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων…

Τους ενημερώνουμε, λοιπόν, επειδή βιαστήκανε και ως συνήθως υπέπεσαν σε γκάφα, ότι από τις 13/07/2020, που επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Χανίων και μέσα σε ένα μήνα έχουν γίνει τα εξής:

  • Η απομάκρυνση του στεγάστρου της 25άρας πισίνας δρομολογήθηκε, καθώς βρίσκονται στο ταμείο μας τα 92.000 ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΑΚ.
  • Στις 22-23/07, μόλις 10 ημέρες έπειτα από την επίσκεψη του κ. Αυγενάκη, πραγματοποιήθηκε διήμερη αυτοψία τριμελούς κλιμακίου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΓΓΑ, το οποίο κατέβηκε στα Χανιά κατόπιν εντολής του.
  • Το κλιμάκιο διαπίστωσε ότι πρέπει να απομακρυνθεί και το στέγαστρο της μικρής πισίνας, αποτύπωσε πλήρως τις ελλείψεις και κατέγραψε τις απαραίτητες μελέτες που θα χρειαστούν για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών και την ενεργειακή αναβάθμιση των κολυμβητηρίων.
  • Για την ταχύτερη εκπόνηση των μελετών, ετοιμάζεται «Μνημόνιο Συνεργασίας» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.

Είναι πασιφανές, λοιπόν, ότι το Εθνικό Κολυμβητήριο, η ασφαλής λειτουργία του και η αναβάθμισή του, ώστε -επιτέλους- να αρμόζει στην αθλητική μας κοινωνία και τις απαιτήσεις της, αποτελεί προτεραιότητα της ηγεσίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπως άλλωστε είχε δηλώσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατά την επίσκεψή του.

Επιπλέον, από τα τέλη Ιουλίου πιστώθηκε η β’ δόση της τακτικής επιχορήγησης, ύψους 465.000 ευρώ και αναμένεται εντός των ημερών η ενίσχυση του προσωπικού του ΕΑΚ με 13 άτομα, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, σε ειδικότητες όπως Πολιτικού Μηχανικού, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Ηλεκτρολόγου, Νοσηλευτικού προσωπικού και βοηθητικού προσωπικού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook