Οργή στις ΗΠΑ για νέο επεισόδιο αστυνομικής βίας – Άγριος ξυλοδαρμός συλληφθέντα από τρεις αστυνομικούς

οργή-στις-ηπα-για-νέο-επεισόδιο-αστυνο-1509967

Ένα νέο επεισόδιο αστυνομικής βίας έχει προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, καθώς αστυνομικοί στην πολιτεία Άρκανσο καταγράφηκαν σε βίντεο να χτυπούν άγρια άνδρα κατά τη διάρκεια σύλληψης.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο. Η γυναίκα που ανάρτησε το βίντεο υποστήριξε πως η αδερφή της ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Στο βίντεο διακρίνονται οι αστυνομικοί να κρατούν τον συλληφθέντα στο έδαφος και να τον γρονθοκοπούν. Σε ένα σημείο ακούγεται μια γυναίκα να τους παρακαλάει να σταματήσουν, λέγοντας «Μην τον χτυπάτε. Χρειάζεται φάρμακα». Ο ένας αστυνομικός απαντά: «Κάνε πίσω γα******», ενώ ένας άλλος τη διατάσσει να μπει στο αυτοκίνητο.

ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες:

Οι τρεις αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους και για την υπόθεση έχει ανοίξει έρευνα, σύμφωνα με το CNN.

Τι υποστηρίζει ο σερίφης της αστυνομίας

Ο ύποπτος αναζητείτο επειδή φέρεται να είχε απειλήσει έναν υπάλληλο σε βενζινάδικο σε γειτονική πόλη. Όταν εντοπίστηκε, σύμφωνα με τον σερίφη Τζίμη Νταμάντε, ο άντρας ήταν αρχικά συνεργάσιμος, όμως, προσπάθησε στη συνέχεια να επιτεθεί στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα όσα καταγράφηκαν στο βίντεο.

Ο σερίφης της κομητείας Κρόφορντ είπε επίσης ότι ο ύποπτος εξετάστηκε σε νοσοκομείο και οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στη διάρκεια του περιστατικού.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook