Οργή λαού για τα Τέμπη: Χιλιάδες σε όλη τη χώρα – Η ΕΛΑΣ «έπνιξε» την Αθήνα στα χημικά

οργή-λαού-για-τα-τέμπη-χιλιάδες-σε-όλη-1650384

Με αστυνομική καταστολή στιγματίστηκε η μαζικότατη πορεία που έλαβε χώρα στην Αθήνα για την τραγωδία στα Τέμπη, με χιλιάδες κόσμου να ζητά απονομή δικαιοσύνης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε επίθεση εναντίον μπλοκ διαδηλωτών, συγκεκριμένα της ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάση Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου), στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, και ακολούθησε ρίψη μολότοφ από κουκουλοφόρους, με αποτέλεσμα ο κόσμος να «σπάσει» προς τα Προπύλαια.

Καταγγελίες υπήρξαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ξυλοδαρμό διαδηλωτών από την ΕΛΑΣ στην Πατησίων, μετά το πέρας της πορείας. Χρήση χημικών έγινε και έξω από την κατάληψη της Πρυτανείας στην Πανεπιστημίου, με την αστυνομία να ρίχνει χημικά προς τους διαδηλωτές που είχαν απομείνει ώστε να δώσει στην κυκλοφορία τον δρόμο.

Κατά την διαδήλωση στην Αθήνα, σημειώθηκαν συνολικά 10 προσαγωγές, έξι κατά την διάρκεια των προελέγχων και τέσσερις κατά την διάρκεια των επεισοδίων.

Δείτε την επίθεση της αστυνομίας και τα επεισόδια που ακολούθησαν:

Τα επεισόδια στα Προπύλαια μπροστα απο την κατάληψη της Πρυτανείας:

Εξηγήσεις για τη διάλυση της πορείας ζήτησε άλλωστε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος.

Νωρίτερα, μαθητές, φοιτητές, εργάτες και εργαζόμενοι έδωσαν εκ νέου το «παρών» στην κινητοποίηση, με κύριο αίτημα να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί ξανά μία παρόμοια τραγωδία. Ανάλογες μαζικές κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα και σε άλλες πόλεις, ενώ μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα, όπως και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η πορεία του ΠΑΜΕ υπολογίζεται στα 20.000 άτομα, η πορεία από την οδό Σταδίου στην ουρά της οποίας είχαν ενταχθεί οι αντιεξουσιαστές στα 5.000 άτομα, και η συγκέντρωση στο Σύνταγμα στα 2.500 άτομα.

Στην πορεία ήταν και ο γ.γ. του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια.

Στους δρόμους ήταν για ακόμη μια φορά οι καλλιτέχνες, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους.

Στα γραφεία της Hellenic Train ολοκληρώθηκε η διαδήλωση εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων

«Για άλλη μια φορά δώσαμε το στίγμα μας, στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», τόνισε έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, όπου ολοκληρώθηκε η διαδήλωση εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ.

«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε τους μαζικούς εργατικούς λαϊκούς αγώνες», υπογράμμισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους απεργούς.

«Δεν μπορεί όταν γίνεται σεισμός να βρισκόμαστε κάτω από τα συντρίμμια, όταν βρέχει να πλημμυρίζουμε, όταν ξεσπούν πυρκαγιές να καιγόμαστε», τόνισε ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς.

Τέλος, σημείωσε ότι τα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού των σωματείων και των φορέων, είναι το συλλαλητήριο που οργανώνουν τη Δευτέρα στο Σύνταγμα και τη σύσκεψη στην οποία καλούν την Τετάρτη στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.

 

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook