Οργή και θλίψη στην κηδεία του 9χρονου που πέθανε από ηλεκτροπληξία στη Ζάκυνθο

Οι συγγενείς του 9χρονου Λεονάρντο, που άφησε την τελευταία του πνοή από ηλεκτροπληξία την ώρα που έπαιζε με τους φίλους του στη γειτονιά του, στο Τσιλιβή Ζακύνθου, οδήγησαν το αγοράκι στην τελευταία του κατοικία, στη γεννέτειρά του στην Αλβανία.

«Έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Τι άλλο να σας πω εγώ; Έφυγε το παιδί χωρίς λόγο… Το πήρα στα χέρια το παιδί, του έδωσα κι ένα φιλί, το “πάτησα” και στην καρδιά να του δώσω τη ζωή… το παιδί μου ήρθε στα χέρια σχεδόν πεθαμένο…», λέει ο πατέρας του.

Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας ήταν το γειτονόπουλο που έπαιζαν μαζί κρυφτό, που είδε με τα μάτια του τον 9χρονο να ξεψυχά.

Φθαρμένα τα καλώδια του μοιραίου κλιματιστικού

Τα φθαρμένα καλώδια του μοιραίου κλιματιστικού προκάλεσαν τη διαρροή ρεύματος. Ένα άγγιγμα από το χεράκι του παιδιού, ήταν αρκετό για να γίνει το κακό. Η κρυψώνα που διάλεξε πίσω από κεντρική μονάδα κλιματισμού ξενοδοχείου έμελλε να γίνει ο τόπος που κόπηκε το νήμα της ζωής του.

Είχε γίνει στο παρελθόν σύσταση για τη διαρροή στους ιδιοκτήτες

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, μέσω του δικηγόρου του, δηλώνει συντετριμμένος. «Καταρχήν ο πελάτης μου, για όλη αυτή την ιστορία, είναι συγκλονισμένος, στην κυριολεξία… συγκλονισμένος… δεν… ούτε καν την απαραίτητη επικοινωνία μαζί του δεν έχω σαν δικηγόρος…

Η θέση του πελάτη μου είναι να διερευνηθεί η υπόθεση… κάτι που δεν το γνώριζε… και θέλουν να διερευνηθεί, να δούμε τελικά τι έγινε. Γιατί μπορεί να υπάρχουν και ευθύνες τρίτων. Άλλων» ανέφερε ο δικηγόρος ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, Παναγιώτης Κεφαλληνός.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πατέρας του παιδιού, μάταια είχε γίνει στο παρελθόν σύσταση για τη διαρροή στους ιδιοκτήτες. «Του είχε πει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένει απέναντι “έχετε κάποια βλάβη εδώ πέρα, με το ρεύμα”. Είχαν ενημερώσει. Εγώ δεν το γνώριζα αυτό το θέμα. Γιατί αλλιώς δεν θα άφηνα το παιδί μου να πάει να παίξει εκεί πέρα και να χάσω το παιδί μου».

«Τα παιδιά είναι καλοί αγωγοί ηλεκτρισμού»

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, μιλώντας στο Mega, εξήγησε γιατί τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στον ηλεκτρισμό από ότι οι ενήλικες. «Το σώμα τους είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού. Γιατί το σωματάκι τους έχει πιο πολύ νερό. Δεύτερον, το δέρμα τους είναι πιο ευαίσθητο ενώ των ενηλίκων είναι πιο χοντρό και ξηρό και τρίτον ο όγκος τους είναι πολύ μικρότερος».

Σύμφωνα με τον παιδίατρο, τα περισσότερα περιστατικά ηλεκτροπληξίας καταγράφονται σε παιδιά κάτω των 6 ετών, ενώ τα θανατηφόρα σημειώνονται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται υψηλή τάση ρεύματος.

enikos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΦορολογικές δηλώσεις 2021: Πώς θα διορθώσετε τα στοιχεία σας
Επόμενο άρθροΚαθημερινότητα δύο ταχυτήτων από Σεπτέμβρη – Σκέψεις για επιπλέον μέτρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ