Οργή για τον Malte C. – Νεκρός 25χρονος τρανς μετά από ομοφοβική επίθεση στο Pride

οργή-για-τον-malte-c-νεκρός-25χρονος-τρανς-με-1518062

Η γερμανική αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ο 25χρονος τρανς που αναγνωρίστηκε ως Malte C. υπέκυψε στα τραύματά του μετά από βίαιη επίθεση εναντίον του σε εκδήλωση του Pride στην πόλη Münster στα δυτικά της Γερμανίας.

Η είδηση του θανάτου του Malte προκάλεσε σοκ σε ολόκληρη την πόλη του Münster και όχι μόνο, με πολιτικούς και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ να ζητούν επιτακτικά μέτρα για την καταπολέμηση της τρανσφοβίας και της ομοφοβίας στη Γερμανία.

Τι συνέβη στον Malte C.

Το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ υπερηφάνειας της πόλης, ο Malte είχε υπερασπιστεί μια ομάδα γυναικών από έναν άνδρα που τις απειλούσε και τους επιτέθηκε λεκτικά με ομοφοβικές εκφράσεις.

Όταν ο Malte παρενέβη, ο επιτιθέμενος άρχισε να τον γρονθοκοπεί επανειλημμένα, με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει με το κεφάλι στο έδαφος, αναφέρει η DW. Έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο.

Ο δράστης διέφυγε μαζί με έναν άλλο άνδρα και παρέμεινε ασύλληπτος για αρκετές ημέρες.

Συνελήφθη ο δράστης

Το βράδυ της Παρασκευής, η αστυνομία του Münster ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος δράστης συνελήφθη.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία ανέφερε ότι οι αρχές εξέτασαν καταθέσεις μαρτύρων καθώς και φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό και κατάφεραν να εξασφαλίσουν εικόνες του υπόπτου.

Ένας από τους ανθρώπους του ανθρωποκτονιών αναγνώρισε τον 20χρονο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Münster. Στη συνέχεια τον συνέλαβε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο ύποπτος πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή το Σάββατο.

Οργή για το θάνατο του Malte C.

Η πόλη του Münster ανακοίνωσε ότι σε όλα τα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες τις σημαίες τους μετά τον θάνατό του.

Το βράδυ της Παρασκευής είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του 25χρονου.

Η Nyke Slawik, ένα από τα πρώτα ανοιχτά τρανς άτομα που εξελέγησαν στο γερμανικό κοινοβούλιο, χαρακτήρισε την επίθεση «φρικτή» στο Twitter και δήλωσε ότι «πενθεί βαθιά».

Η Ομοσπονδία Λεσβιών και Ομοφυλοφίλων στη Γερμανία (LSVD) δήλωσε οργισμένη και βαθιά ανήσυχη για το έγκλημα, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο περιγράφηκε η επίθεση από τους εισαγγελείς και την αστυνομία.

«Καλούμε τις ανακριτικές αρχές να κατονομάσουν και να χαρακτηρίσουν αμέσως την πράξη αυτή ως έγκλημα μίσους» που είχε ως κίνητρο την ομοφοβία και την τρανσφοβία, δήλωσε ο Andre Lehmann, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της LSVD.

Η Alva Träbert, μια queer-φεμινίστρια ερευνήτρια και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του LSVD, δήλωσε ότι «η μνήμη μας δεν πρέπει να είναι σιωπηλή» μπροστά στην απειλητική για τη ζωή βία.

«Ο θάνατός του υπενθυμίζει σε πάρα πολλούς από εμάς για άλλη μια φορά ότι υπάρχουν τμήματα της κοινωνίας που μας αρνούνται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας σε όσους επίσης φοβούνται για την ασφάλειά τους μετά από αυτό το έγκλημα», δήλωσε η Träbert.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook