Οργή για την Εμινέ Ερντογάν: Οι συνταγές της κόστισαν 1 εκατ. λίρες στον τουρκικό προϋπολογισμό

οργή-για-την-εμινέ-ερντογάν-οι-συνταγέ-1289103

Μετά τον σάλο που ξεσήκωσε η Εμινέ Ερντογάν για το πανάκριβο ρολόι, αξίας 30.000 λιρών, που φορούσε κατά την παρουσίαση του βιβλίου της στη Νέα Υόρκη, η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας, προκαλεί νέα οργή στον λαό της χώρας της με την αποκάλυψη ότι το βιβλίο συνταγών της κόστισε στον προϋπολογισμό της χώρας 1 εκατ. τουρκικές λίρες.

Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ και αναμετέδωσε το Open, η σύζυγος του Τούρκου προέδρου, Εμινέ Ερντογάν, εξέδωσε βιβλίο με συνταγές της τουρκικής κουζίνας με έξοδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Η έκδοση και η προώθηση του βιβλίου χρηματοδοτήθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό κι έφθασε στο 1 εκατ. τουρκικές λίρες.

Συγκεκριμένα, την ώρα που η πλειοψηφία του τουρκικού λαού βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού έδωσε 275.000 λίρες για να τυπωθούν οι συνταγές της Εμινέ Ερντογάν και 700.000 για την προώθησή τους.

“Πετιούνται λεφτά και δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη για να συμβεί αυτό” τόνισε ένας πολίτης σχολιάζοντας την είδηση, ενώ ένας δεύτερος επεσήμανε “είναι κρίμα γι’ αυτήν τη χώρα να μην δίνει χρήματα για πολύ πιο σημαντικές ανάγκες. Υπάρχουν πολλά βιβλία μαγειρικής αλλά και μαθητές που κοιμούνται στον δρόμο”.

Τόσα χρήματα για κάτι ασήμαντο. Πρώτα απ’ όλα είναι απίστευτα γελοίο που εξέδωσε βιβλίο” τόνισε ένας άλλος Τούρκος πολίτης. 

Η Εμινέ Ερντογάν έχει προκαλέσει αρκετές φορές την οργή των Τούρκων για τις πανάκριβες στυλιστικές  επιλογές της όσο και για την πολυτελή διαβίωσή της. Πριν από το ρολόι των 30.000 ευρώ, η Εμινέ είχε φωτογραφηθεί με πανάκριβη τσάντα, γνωστού οίκου πολυτελών ειδών, αξίας 50.000 ευρώ.

Η τσάντα της Εμινέ Ερντογάν που είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις

Εμινέ Ερντογάν: Σάλος με τη χρυσή βρύση των 10.000 λιρών

Πλήθος αντιδράσεων είχε προκληθεί στην Τουρκία και με τη χρυσή βρύση στην κουζίνα στο Λευκό Παλάτι της Εμινέ Ερντογάν.

Η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας είχε φωτογραφηθεί στην κουζίνα να φτιάχνει γλυκά και να στέλνει τις ευχές της με αφορμή τον εορτασμό της Ασούρα, μέσω του twitter, αλλά το βλέμμα όλων είχε επικεντρωθεί στις βρύσες με τα φύλλα χρυσού αξίας 10.000 λιρών με 13.000 λιρών αντίστοιχα, ποσά που αντιστοιχούν σε τέσσερις μισθού ενός Τούρκου εργαζομένου.

Η σύζυγος του Ταγίπ Ερντογάν είναι λάτρης της πολυτέλειας και της χλιδής με τις μαντίλες που φορά να αγγίζουν και τα 6.000 ευρώ με αποτέλεσμα τότε να επικριθεί έντονα στα social media.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook