Ωραίος ο Στέφανος… Πέταξε για τελικό ο Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο

ωραίος-ο-στέφανος-πέταξε-για-τελικό-ο-1117967

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κυριάρχησε στον ημιτελικό του ATP Masters στο Μόντε Κάρλο του Βρετανού Νταν Εβανς με 2-0 σετ (6-2, 6-1) και έκλεισε θέση για τον τελικό, όπου θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Ρούμπλεφ – Ρούουντ.

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας και νούμερο 5 στον κόσμο πήρε για 14η φορά στην καριέρα του το εισιτήριο για έναν τελικό ATP και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το πρώτο Masters (1000άρι) στην καριέρα του, έχοντας προηγουμένως δύο αποτυχημένες προσπάθειες στον Καναδά το 2018 και στη Μαδρίτη το 2019 και τον έκτο του τίτλο συνολικά.

Ο Τσιτσιπάς δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης και αμφισβήτησης στον Νταν Εβανς (νο. 33), ο οποίος μολονότι στα 30 του παίζει το καλύτερο τένις της καριέρας του, ενώ προερχόταν κι από τη μεγάλη νίκη επί του κορυφαίου στον κόσμο αυτή τη στιγμή Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ελληνα πρωταθλητή. Το «κακό παιδί» του βρετανικού τένις που το 2017 βρέθηκε θετικό σε χρήση κοκαΐνης, προσπάθησε να βάλει δύσκολα στον Τσιτσιπά, ο οποίος όμως είχε διαρκώς τις κατάλληλες απαντήσεις.

α άνετη νίκη.

Ο Τσιτσιπάς έδειξε σε καλή κατάσταση από το ξεκίνημα του αγώνα και στο τέταρτο γκέιμ έκανε το πρώτο μπρέικ στο ματς για το 1-3. Αμέσως ο Έβανς απάντησε με μπρέικ για το 2-3 αλλά ο Τσιτσιπάς είχε δεύτερο σερί μπρέικ κάνοντας το 2-4 και τρίτο σερί μπρέικ για να φτάσει πανηγυρικά και εύκολα στο 6-2 έπειτα από 39 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ το παιχνίδι άρχισε και πάλι ισορροπημένα μέχρι το τέταρτο γκέιμ οπότε και πάλι ο Τσιτσιπάς πάτησε… γκάζι κάνοντας δύο σερί μπρέικ στον Εβανς, αρχικά για το 3-1 κι εν συνεχεία για το 5-1 προτού τελειώσει το σετ στο χέρι του με 40-0 και 6-1.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook