Ωραίος… Εστιάτορας ζήτησε πιστοποιητικό εμβολιασμού από αστυνομικούς

ωραίος-εστιάτορας-ζήτησε-πιστοποιη-1292125

Ένα ασυνήθιστο γεγονός επί ημερών πανδημίας συνέβη στην Κοζάνη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ιδιοκτήτης εστιατορίου ζήτησε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δύο αστυνομικών που πήγαν (με πολιτικά ρούχα) στο κατάστημά του για να ελέγξουν εάν τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο αστυνομικοί είχαν προηγουμένως βεβαιώσει πρόστιμο σε δύο εργαζόμενες του εστιατορίου, με το συμβάν να καταλήγει στο αστυνομικό μέγαρο, όπου έγιναν εκατέρωθεν μηνύσεις: για απείθεια κατηγορείται ο ιδιοκτήτης, ο οποίος καταγγέλλει τον τρόπο που χειρίστηκαν οι αστυνομικοί την υπόθεση.

Ο δικηγόρος Γιώργος Βελησιώτης που ήταν παρών στο κατάστημα την ώρα εκείνη, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι από εκείνα που τηρούν τα μέτρα και ότι όλοι εργαζόμενοι σε αυτό είναι εμβολιασμένοι. Πρόσθεσε πως εκείνη την ώρα δεν υπήρχε πελάτης εντός του εστιατορίου και πως όταν εισήλθαν οι δύο αστυνομικοί, είδαν τη μία εργαζόμενη να της έχει πέσει η μάσκα κάτω από τη μύτη, ενώ έφτιαχνε ένα κοκτέιλ.

Ο κ. Βελησιώτης σημείωσε επίσης ότι υπάρχει ένα κενό στο «γράμμα» της σχετικής ΚΥΑ, σχετικά με το εάν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να ελέγχονται όταν εισέρχονται σε κλειστούς χώρους για έλεγχο. Μιλώντας στο kozanilife.gr, ο δικηγόρος δήλωσε πως «οι Αστυνομικοί είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός, κανείς δεν διαφώνησε ούτε προς τον έλεγχο, ούτε ως προς το διοικητικό πρόστιμο.

Η ένσταση μου είναι ως προς την άνιση μεταχείριση πολιτών και Αστυνομικών. Είναι ένα τεράστιο κενό όπως πολλά ακόμα που έχει o νόμος και η συγκεκριμένη ΚΥΑ για το θέμα αυτό. Δεν γίνεται ο πελάτης να μην μπορεί να μπει με rapid test στο κατάστημα, ενώ ο Αστυνομικός να μπορεί. Καλό θα ήταν ακόμα και οι Αστυνομικοί, πριν εισέλθουν στο κατάστημα, να ελέγχονται όπως όλοι οι πολίτες».

Η ΕΡΤ επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ., η οποία υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί –όταν λειτουργούν ως ελεγκτικός μηχανισμός κι όχι ως πελάτες– δεν είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν πιστοποιητικά εμβολιασμού.

efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook