Ωρα πληρωμής για το Power Pass στους δικαιούχους επιδόματος ρεύματος

ωρα-πληρωμής-για-το-power-pass-στους-δικαιούχο-1470360

Τη Δευτέρα κατά μεγάλη βεβαιότητα θα γίνει η πληρωμή για το Power Pass, σε χιλιάδες χιλιάδες δικαιούχους που περιμένουν καιρό τώρα να πάνε στα ATM για το επίδομα ρεύματος.

Μιλώντας στο Mega ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως «έχουμε την εικόνα ότι μεθαύριο, Δευτέρα, θα γίνει η καταβολή του power pass».

Ερωτηθείς για την καθυστέρηση στην πληρωμή ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε πως «αυτό συνέβη επειδή κάποιος πάροχος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών του έτσι ώστε να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα. Τα στοιχεία δόθηκαν την περασμένη Πέμπτη» επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή για το power pass έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά, καθώς ήταν προγραμματισμένη να γίνει περί τα τέλη Αυγούστου ή το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως οι πληρωμές που έγιναν το καλοκαίρι για το εξάμηνο από Δεκέμβριο μέχρι Μάιο ήταν κατά μέσο όρο μεταξύ 100 και 150 ευρώ, πολύ μακριά δηλαδή από το «επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ» που είχε ανακοινωθεί. Δεδομένου ότι η νέα πληρωμή θα αφορά μονάχα τους λογαριασμούς του Ιουνίου, τα ποσά -τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειοψηφία- αναμένεται να δώσει λιγότερα χρήματα.

Ποιοι οι δικαιούχοι της νέας πληρωμής Power Pass

Με πολύ απλά λόγια, η απάντηση είναι: Όσοι έλαβαν το επίδομα και την προηγούμενη φορά. Όσοι δεν έκαναν αίτηση ή απορρίφθηκε η αίτησή τους δεν θα είναι στη λίστα της πληρωμής.

Δεν χρειάζεται κάποια νέα ενέργεια ή νέα αίτηση στην πλατφόρμα για τα vouchers. Η νέα πληρωμή είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Όπως είχαν εξηγήσει, το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας που δόθηκε για το Power Pass ήταν περίπου 260 εκατ. ευρώ. Επειδή δεσμεύτηκαν συνολικά 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και γιατί ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τον Ιούνιο, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει επιπλέον ενίσχυση.

Τα στοιχεία για τους λογαριασμούς ρεύματος του Ιουνίου θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας.

Θα επανυπολογιστεί το σύνολο της κρατικής ενίσχυσης έως τις 30 Ιουνίου και το επιπλέον ποσό θα μπει στον τραπεζικό λογαριασμό που είχατε δηλώσει στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook