Ώρα να ξεστολίσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο; 12 έξυπνα tips για την αποθήκευση των στολιδιών

ώρα-να-ξεστολίσεις-το-χριστουγεννιάτ-1350002

Τα Χριστούγεννα ήρθαν και πέρασαν, όμως τα στολίδια παραμένουν! Πότε γίνεται το ξεστόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου; Συνήθως μετά τα Φώτα και του Άη Γιαννιού έρχεται η στιγμή να ξεστολίσουμε με τον δικό μας έξυπνο τρόπο!

Τα στολίδια δεν είναι τόσα πολλά, όμως αν προσθέσεις σε αυτά το ίδιο το δέντρο, τις γιρλάντες και τα στεφάνια και τα φωτάκια που μπορεί να υπάρχουν σε άλλα δωμάτια του σπιτιού, τότε γίνονται πολλά!

Ένας από τους καλύτερους τρόπους αποθήκευσης στολιδιών είναι σε σακουλάκια με φερμουάρ, όπως αυτά που μπαίνουν στην κατάψυξη. Είναι διάφανα άρα βλέπεις τι έχουν μέσα, ενώ του χρόνου θα μπορείς να τσεκάρεις εύκολα αν θέλεις άλλα στολίδια τι χρώμα και πόσα, καθώς θα τα χωρίσεις ανά χρώμα.

Πριν πάμε στα υπόλοιπα τρικ για το ξεστόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, πέρα από τα δύο που είδες, κράτα στο μυαλό σου ότι πρέπει κατ’ αρχάς να διαχωρίσεις τα γυάλινα και τα εύθραυστα στολίδια από αυτά που δεν σπάνε. Μετά τα υφάσματα και τα τραπεζομάντηλα, να τα τοποθετήσεις στις κούτες με τα εύθραυστα στολίδια ως διαχωριστικά ή για έξτρα προστασία! Εκτός από τις τσάντες και τα κουτιά αποθήκευσης χριστουγεννιάτικου δέντρου που είναι οι προφανείς λύσεις, τα 12 τρικ για την αποθήκευση των Χριστουγεννιάτικων στολιδιών σου ήρθαν να σου λύσουν τα χέρια!

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις παλιά σεντόνια και τραπεζομάντηλα για να τυλίξεις τα δέντρο σου, ολόκληρο ή λυμένο. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην γεμίσει σκόνη.

Ο πιο έξυπνος τρόπος να τυλίξεις τα λαμπάκια σου είναι γύρω από ένα κομμάτι χαρτόνι! Αντί να το πετάξεις, τύλιξε γύρω του τα φωτάκια και του χρόνου δεν θα σου πάρει μισή μέρα να τα ξεμπερδέψεις! Πάνω στο χαρτόνι μπορείς να γράψεις από πιο σημείο του δέντρου τα ξετύλιξες ή που μπαίνουν.

Ο επόμενος καλύτερος τρόπος να τυλίξεις τα φωτάκια για να μην μπερδευτούν, είναι γύρω από ένα μεγάλο κουτί του καφέ ή άλλο κυλινδρικό αντικείμενο. Το δεύτερο πλάνο είναι να χρησιμοποιήσεις το κυλινδρικό χαρτόνι από το εσωτερικό χαρτιού κουζίνας.

Με διαφορά ο πιο εύχρηστος τρόπος αποθήκευσης γιρλάντας, αν έχεις χάσει το καρουλάκι που ήταν τυλιγμένο, είναι να το τοποθετήσεις σε μπουκαλάκι του νερού. Προτίμησε τα μικρά μπουκαλάκια, παρά το μεγάλο. Ακόμα και αν έχεις περισσότερες από μια γιρλάντες με πέρλες, με αυτόν τον τρόπο δεν θα πιάνουν πολύ αποθηκευτικό χώρο.

Μπορείς να πάρεις ένα μικρό πλαστικό κουτί, να του κάνεις δύο τρυπούλες και να περάσεις δύο σχετικά λεπτά ξύλα. Όσα στολίδια ξεστολίσεις, κρέμασε τα κατευθείαν στο ξύλο για να τα έχεις έτοιμα για του χρόνου. Στην μέση και την βάση του κουτιού αποθήκευσης βάλε όσα στολίδια είναι πιο ογκώδη, τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες και άλλα μαλακά διακοσμητικά, για απορρόφηση των κραδασμών.

Φυσικά μπορείς να κρεμάσεις τα εορταστικά στεφάνια στην ντουλάπα σου! Τύλιξε τα σε διάφανο ναυλον ή σε σακούλα, κάνε ένα φιόγκο και κρέμασε τα με όποιον τρόπο προτιμάς. Αυτό που θα τους προσφέρει η ντουλάπα σου θα είναι να μην πιεστούν από το βάρος άλλων αντικειμένων, αλλά και να κρατησουν την φόρμα τους – να παραμείνουν φουντωτά χωρίς να μαδήσουν.

ΟΚ, δεν θα το κρεμάσεις πίσω από την πόρτα, αλλά μπορείς να κρεμάσεις το στεφάνι σε οποιοδήποτε γαντζάκι τύπου S ή με κρεμάστρα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει χρησιμοποιηθεί κρεμάστρα.

Τα πλαστικά ποτηράκια που τυχόν περίσσεψαν είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προστατεύσεις τυχόν εύθραυστα στολίδια. Βάζεις στον πάτο του κουτιού μια βάση από χαρτόνι και κολλάς τα ποτήρια, ώστε να μην τουμπάρουν και καταπλακωθούν κατά την μετακίνηση. Με άλλο ένα χαρτόνι όπως βλέπεις στην φωτογραφία, μπορείς να φτιάξεις και…δεύτερο όροφο!

decoration.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook