Ώπα… Κλαρίνα στη Βουλή σε επετειακή συνεδρίαση για το 1821 | Video

ώπα-κλαρίνα-στη-βουλή-σε-επετειακή-συ-1245224

Τα δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια «Ιτιά – Ιτιά» και «για ιδέστε τον αμάραντο» ακούστηκαν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από το 1821.

Επετειακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, η οποία είχε ως θέμα τη «συμπλήρωση των 200 ετών από την Εθνική Επανάσταση», κατά της διάρκεια της οποίας έγινε ειδικό αφιέρωμα στα αιωνόβια φυτά από την εποχή της Επαναστάσεως.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για να συνοδεύσει την «τελετή έναρξης» της ειδικής κοινοβουλευτικής συνεδρίασης που θα επιχειρήσει να αναδείξει τη συμβολή της χλωρίδας στην επανάσταση του 1821, έβαλε δύο βίντεο με τα τραγούδια «Ιτιά – Ιτιά» και «για ιδέστε τον αμάραντο».

«Σας καλώ να θυμηθούμε τη δημοτική μας παράδοση που μας μιλά για τη σπουδαιότητα και τον συμβολισμό της φύσης στην ελληνική επανάσταση» ανέφερε η ίδια, προτρέποντας «να ακούσουμε δύο από τα δημοτικά και μεταγενέστερα τραγούδια που εξυμνούν μέσω των συμβολισμών την ίδια την επανάσταση του Γένους» τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου.

«Η ταύτιση της πατρίδας και της φύσης ήταν σε τέοιο βαθμό που ακόμη και την πατρίδα όταν ήταν σκλαβωμένη την παρομοίαζαν οι Έλληνες σαν ένα δέντρο, πλάτανο μαραζωμένο, αμάραντο ή ιτιά» συμπλήρωσε, προτρέποντας τους παριστάμενους στη συνεδρίαση να παρακολουθήσουν τα βίντεο «Ιτιά – ιτιά» και «για ιδέστε τον αμάραντο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook