Online Shopping: 5 tips για να αγοράσετε το ιδανικό μέικαπ χωρίς να το δοκιμάσετε!

online-shopping-5-tips-για-να-αγοράσετε-το-ιδανικό-μέικα-1563810

Η αγορά ρούχων και αξεσουάρ μέσω κάποιου e-shop είναι μία εύκολη, διασκεδαστική και ασφαλής διαδικασία. Εάν αυτό που επιλέξατε δεν σας κάνει, για παράδειγμα, απλά το επιστρέφετε και μετά από μερικές ημέρες έρχεται στην πόρτα σας το σωστό νούμερο. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και με τα καλλυντικά, τα οποίο άπαξ και αγοράσετε (online ή μη), δεν υπάρχει επιστροφή. Μία από τις πιο δύσκολες κατηγορίες για online αγορές είναι ομολογουμένως το foundation.

Πολλές φορές, ακόμη και εάν αγοράσετε ένα foundation στο real κατάστημα, μετά από εφαρμογή στο σπίτι συνειδητοποιείτε ότι κάνατε τη λάθος επιλογή. Πόσο μάλλον όταν δεν βλέπετε την πραγματική απόχρωση του προϊόντος, ούτε καν δοκιμάζοντας το στον καρπό σας. Τότε σίγουρα η επιλογή θα είναι αποτυχημένη. Όχι απαραίτητα, καθώς υπάρχουν κάποια expert tips για να επιλέξετε το ιδανικό foundation, ακόμη κι αν δεν έχετε καν αισθανθεί την υφή του προϊόντος στην επιδερμίδα σας.

-Τι τύπο επιδερμίδας έχετε;

Δεν ταιριάζουν όλα τα foundations, σε όλες τις επιδερμίδες. Πριν λοιπόν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα προϊόν το πρώτο πράγμα που πρέπει να δείτε είναι πολύ απλά: ο τύπος της επιδερμίδας σας. Έχετε λιπαρή επιδερμίδα; Τότε χρειάζεστε ένα με ματ υφή. Το δέρμα σας είναι ξηρό και έχει ανάγκη από ενυδάτωση; Τότε και το foundation σας θα πρέπει να είναι πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία. Έχετε έντονα σημάδια ή μαύρους κύκλους; Ποντάρετε σε προϊόντα που συνδυάζουν κάλυψη και color correction.

-Η σωστή υφή:

Εκτός και εάν είναι η πρώτη σας αγορά foundation, τότε σίγουρα θα ξέρετε την υφή που σας αρέσει περισσότερο να έχουν τα προϊόντα κάλυψης. Ελαφριά με φυσικό, dewy αποτέλεσμα ή full coverage; Διαβάστε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά του κάθε προϊόντος στην περιγραφή του, και απευθείας έχετε βγάλει από τη λίστα σας πολλά foundations που δεν σας ταιριάζουν.

-Ψάξτε στο ίντερνετ:

Εάν ακόμη δεν μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε να δοκιμάσετε το ματ ή το πιο ενυδατικό foundation, κάντε απλά μία αναζήτηση στο google για να δείτε σε –όσο το δυνατόν- πιο real συνθήκες το αποτέλεσμα που θα σας αφήσει το προϊόν που έχετε επιλέξει.

-Ποια απόχρωση είναι ιδανική;

Μπορεί η ίδια απόχρωση foundation να μην έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε κάθε επιδερμίδα, όμως μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το προϊόν που ετοιμάζεστε να βάλετε στη shopping list σας κοιτάζοντας διάφορα swatches στο internet. Στα λεγόμενα «swatches» τοποθετείται στο εσωτερικό του χεριού κάθε απόχρωση ενός foundation, μιας σειράς από κραγιόν, σκιές, highlighters για να δώσουν την καλύτερη πιθανή αίσθηση των αποχρώσεων. Συγκρίνοντας το χρωματικό τόνο της κάθε κοπέλας με τον δικό σας, θα μπορέσετε να ανακαλύψετε ποια απόχρωση σας ταιριάζει περισσότερο. Επιπλέον, η περίοδος που θα αγοράσετε ένα foundation είναι σημαντική καθώς για χειμώνα χρειάζεστε πιο ανοιχτόχρωμα προϊόντα, ενώ το καλοκαιρινό foundation αφενός πρέπει να έχει SPF και αφετέρου να είναι 1 τόνο πιο σκούρο από ότι είναι το δέρμα σας πριν φύγετε για διακοπές.

-Κάντε ένα τεστ

Πολλά beauty brands έχουν στα site τους κουίζ που μέσω ερωτήσεων σας οδηγούν στο σωστό προϊόν για τις ανάγκες και την επιδερμίδα σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε το test και να μην απογοητευτείτε αργότερα με την online αγορά σας.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook