Όνειρο του Μίκη ένα ανοικτό θέατρο στους Αγίους Αποστόλους

Το όνειρο του Μίκη είναι ένα ανοικτό θέατρο στους Αγίους Αποστόλους, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ανέφερε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος Αγοραστάκης, στη διάρκεια της χθεσινής εκλογο-απολογιστικής συνέλευσης.

«Με το φευγιό του Μίκη κλείνει ένας ιστορικός κύκλος του συλλόγου και έτσι δικαιώνεται η δημιουργία του, η ίδρυσή του και η δράση του μέχρι τώρα» τόνισε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη, κ Αγοραστάκης.

«Ξανοίγεται μπροστά μας μία νέα περίοδος με ψηλά καθήκοντα και υποχρεώσεις να δούμε πως θα σηκώσουμε το θέμα Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά» συνέχισε ο κος Αγοραστάκης ενώ επεσήμανε πως αυτό θα γίνει με την συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, για το πως θα διαδοθεί το έργο του και πως θα παραμείνει ζωντανή η μνήμη του.

Αυτά που δεν έχουν γίνει τα περασμένα χρόνια, πρέπει να γίνουν με γρήγορο βήμα τώρα.
Το μουσείο στον Γαλατά είναι ένα σημείο αναφοράς για τον Μίκη, σε συνδυασμό με τον τάφο του. Ένα διεθνές σημείο αναφοράς. Το δεύτερο θέμα, είναι το ανοιχτό θέατρο στους Αγίους Αποστόλους. Το έργο είναι ακόμα στην αρχή αλλά ο σχεδιασμός του πρέπει να επανεξεταστεί» είπε ο ίδιος.

«Το θέατρο, το είχε ονειρευτεί ο Μίκης ως ένα έργο τέχνης για την σύγχρονη Ελλάδα. Έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Όλα είναι συζητημένα μαζί του, για όλα υπάρχουν οι ιδέες του γραπτά και προφορικά» επεσήμανε ο κος Γιώργος Αγοραστάκης

Τέλος, ο ίδιος απηύθυνε έκκληση τόσο στους τοπικούς φορείς όσο και στην κοινωνία των Χανίων να «σκύψει» πάνω στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη:

«Είμαστε συγκάτοικοι με τον Μίκη, στην ίδια περιοχή και πρέπει να σκύψουμε πάνω στο έργο του και να μπορούμε να το σηκώσουμε όσο μπορούμε καλύτερα και σε όλη του την έκταση γιατί μέχρι τώρα περιοριζόμαστε μόνο στο λαϊκό του έργο ενώ ο Θεοδωράκης δεν είναι ο λαϊκός μόνο, είναι και συγχρονικός και έχει μία τεράστια γκάμα έργων που πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σαν περιοχή πλέον. Είναι συλλογικό και ατομικό θέμα για τους καλλιτέχνες. Καλούμε όλους να συμπορευθούν με τον σύλλογο».

«Καλό θα ήταν να γίνει επιτέλους το πολυπόθητο μουσείο» τόνισε και η κα Μαίρη Πιταριδάκη, μέλος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη.

«Θα ήθελα να πω σε όλους τους Χανιώτες, ότι πρέπει να συσπειρωθούν όλοι μαζί με τον Σύλλογο, για να κάνουμε πράγματα στα Χανιά τα οποία αφενός έχει οραματιστεί ο Μίκης και αφετέρου θα δώσουν μία αίγλη στον τόπο μας, να γίνει πόλος έλξης για πολύ κόσμο ειδικά από την Ευρώπη που ήδη έρχεται κόσμος να προσκυνήσει τον τάφο του.

Καλό θα ήταν να γίνει επιτέλους το πολυπόθητο μουσείο. Φτάσαμε στο σημείο να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και μάλιστα μεγαλύτερο από αυτό που πιστεύαμε.

Να έρχεται κόσμος να το βλέπει και τα Χανιά να σηματοδοτήσουν την καταγωγή, την πατρίδα του μεγάλου συνθέτη. Είναι μεγάλο ατού για τον τόπο και θα πρέπει να είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι δικός μας άνθρωπος. Για αυτό προσπαθεί ο σύλλογος» είπε χαρακτηριστικά.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ