One night stand: Ωφελεί ή βλάπτει την υγεία;

one-night-stand-ωφελεί-ή-βλάπτει-την-υγεία-0

Η κοινή γνώμη θέλει τις ελεύθερες σχέσεις και το περιστασιακό σεξ να είναι επικίνδυνα για την ψυχική μας κατάσταση, αφού οι συχνές αλλαγές, η ασάφεια και η έλλειψη συναισθηματικής ασφάλειας μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα επικίνδυνα για την ηρεμία και την σταθερότητα μας.

Παρ’ όλα αυτά, οι μελέτες που θέλουν να δώσουν απάντηση στο παραπάνω ερώτημα συνεχίζονται με την πιο πρόσφατη να υποστηρίζει πως το αν το περιστασιακό σεξ τελικά θα ωφελήσει ή θα βλάψει την ψυχική σου υγεία εξαρτάται αποκλειστικά από τον χαρακτήρα του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την συγκεκριμένη έρευνα, το περιστασιακό σεξ μπορεί ακόμα και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής, καθώς συχνά συνοδεύεται από καλύτερη διάθεση και λιγότερο στρες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ερευνητές αναζήτησαν τη σχέση ανάμεσα στη σεξουαλική συμπεριφορά και τα επίπεδα ευεξίας των νέων ανθρώπων. Δεν παρατηρήθηκαν ούτε ξεκάθαρα θετικές αλλά ούτε και ξεκάθαρα αρνητικές συσχετίσεις, ωστόσο οι ερευνητές σε δεύτερη φάση κατέληξαν σε ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα: ότι η επίδραση του περιστασιακού σεξ στην ψυχική κατάσταση του ατόμου επηρεάζεται από το πώς νιώθει ένα άτομο όταν κάνει σεξ εκτός μόνιμης σχέσης.

Με άλλα λόγια, εάν κάποιος θεωρεί ότι το σεξ είναι υγιές και ικανοποιητικό, τόσο με έναν προσωρινό όσο και με έναν μόνιμο ερωτικό σύντροφο, απολαμβάνει τα οφέλη του περιστασιακού σεξ, ενώ αντίθετα εάν κάποιος δεν μπορεί να «λειτουργήσει» σεξουαλικά εκτός μόνιμης σχέσης, τότε δεν απολαμβάνει τα οφέλη του περιστασιακού σεξ και επιβαρύνεται ψυχολογικά.

Πηγή: govastileto.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook