One man (Τσίπρα) show η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ

one-man-τσίπρα-show-η-προεκλογική-εκστρατεία-το-864585

One man (Τσίπρα) show η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, Νεφέλη Λυγερού

Με στόχο να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους αναποφάσιστους, στο Μέγαρο Μαξίμου ελήφθη η απόφαση η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες να είναι one man show. Έχει ήδη φανεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόσωπο, η φωνή και η ατμομηχανή του ΣΥΡΙΖΑ. Εξού και τελευταίο κυβερνητικό προεκλογικό σποτ, στο οποίο ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να υμνεί τις αρετές του Έλληνα!

Ταυτόχρονα, από την Κουμουνδούρου διαχέονται σενάρια ότι η Κυριακή επιφυλάσσει ένα ντέρμπι στήθος με στήθος. Δεν αποκλείουν ακόμα και ανατροπή με οριακή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις, ωστόσο, συνεχίζουν πεισματικά να τους διαψεύδουν.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι στόχοι που θέτει το πρωθυπουργικό επιτελείο εντός κλειστών θυρών περιλαμβάνουν την αποφυγή μίας ήττας με διαφορά πάνω από 4-5 μονάδες. Αυτό είναι το πολιτικοψυχολογικό όριο. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η μεγαλύτερη διαφορά που έχει υπάρξει σε ευρωεκλογές ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο κόμμα είναι 4,4 μονάδες.

Η μάχη των πολιτικών εντυπώσεων μπορεί να διαμορφωθούν κυρίως από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά οπωσδήποτε θα παίξουν ρόλο και τα αποτελέσματα στις περιφερειακές εκλογές και στις εκλογές στους μεγάλους δήμους. Και στα δύο αυτά επίπεδα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχει χαμηλές επιδόσεις. Γι’ αυτό και συνειδητά προσπαθούν να βγάλουν από το κάδρο της δημοσιότητας τις αυτοδιοικητικές εκλογές και σε μεγάλο βαθμό το έχουν καταφέρει, δεδομένου ότι και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ έχουν αποφύγει να εστιάσουν εκεί.

Οι τελευταίες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν αυτό που έχουμε γράψει εδώ και αρκετές ημέρες. Το σενάριο “κάλπες τον Οκτώβρη” μπορεί να μην εγκαταλείπεται, αλλά γίνεται λιγότερο πιθανό. Σε περίπτωση που οι κάλπες βγάλουν μικρή διαφορά (κάτω από 4 μονάδες), ο Αλέξης Τσίπρας πιθανότατα θα θελήσει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική και να στήσει εθνικές κάλπες τον Ιούνιο.

Αντιθέτως, αν η διαφορά υπέρ της ΝΔ κινηθεί πάνω από 5-6 μονάδες συνεργάτες του πρωθυπουργού του εισηγούνται να αποφύγει το καλοκαίρι. Κάτι οι φόβοι για μία μεγάλη πυρκαγιά που θα ξυπνήσει τις τραγικές μνήμες από το Μάτι, κάτι η ανάπτυξη αρνητικής εκλογικής δυναμική, δεν είναι απίθανο και σ’ αυτή την περίπτωση ο Ιούνιος να κρύβει εθνικές κάλπες.

Την ίδια στιγμή στην Πειραιώς εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν ψήφο που δεν θα κυνηγήσουν. «Το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου να είναι τέτοιο ώστε να δρομολογηθούν άμεσα πολιτικές εξελίξεις», επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του. O πρόεδρος της ΝΔ σε μια πιο προσωπικού χαρακτήρα συνέντευξη υπογράμμισε πως «ο τόπος δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο». Γι’ αυτό μετά τις ευρωεκλογές και την καθαρή διαφορά που επιδιώκει, ζητά πρόωρες εκλογές. Άφησε, εμμέσως, αιχμές κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «δεν θα πω ποτέ ότι δε θα χάσω ούτε μία στο εκατομμύριο τις εκλογές», για να προσθέσει: «Είμαι σίγουρος για τη νίκη, αλλά σέβομαι την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Γράφει η Νεφέλη Λυγερού για το slpress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook