Ομοφοβική επίθεση σε σχολείο: «Μας έλεγαν θα σας βιάσουμε, θα σας σκοτώσουμε» – Παρέμβαση εισαγγελέα

Ομοφοβικό περιστατικό επίθεσης σημειώθηκε σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης με αφορμή σημαιάκια ΛΟΑΤΚΙ, το οποίο προκάλεσε την παραγγελία διενέργειας προκαταρτικής εξέτασης από τον προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της πόλης.

Απειλές και λεκτικές επιθέσεις από συμμαθητές τους δέχθηκαν δύο μαθήτριες γυμνασίου της Θεσσαλονίκης επειδή στο πλαίσιο ανταλλαγής δώρων, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εμφάνισαν σημαιάκια ΛΟΑΤΚΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr κάποιοι μαθητές αντέδρασαν μόλις είδαν τα σημαιάκια, ενώ στη συνέχεια κάποιοι άλλοι τα έσκισαν και επιτέθηκαν λεκτικά εναντίον των μαθητριών, χρησιμοποιώντας ανάρμοστες φράσεις, όπως: «Δε χωρά η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα«!

«Μας έλεγαν θα σας βιάσουμε, θα σας σκοτώσουμε»

Μια από τις δύο μαθήτριες περιέγραψε την επίθεση. «Μαζί με τα δώρα, τα πράγματα μας (και τις σημαίες στα χέρια) προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτήν την απόσταση των 50 m από την τάξη στο γραφείο. Μέσα σ’ αυτά τα 50 m, 20 με 25 αγόρια άρχισαν και μας κυνηγούσανε, μας απειλούσαν, προσπαθούσαν να μας πιάσουν και να μας σκίσουν τις σημαίες. Μόλις φτάσαμε στο γραφείο επειδή από κάτω είχαν μαζευτεί γύρω στα 60 άτομα να μας φωνάζουν π@@νες, σατ@@ριες, κάτω οι gay στην Ελλάδα, θα σας βιάσουμε, Θα σε σκοτώσουμε Κλπ.»

Εισαγγελική παρέμβαση

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό που έχει αναστατώσει γονείς, μαθητές και καθηγητές στο γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης.

Ζητεί να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της φθοράς, της παράνομης βίας και οποίο άλλο αδίκημα προκύψει.

Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διεξαχθεί από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης θα κληθούν να καταθέσουν μαθητές, γονείς κι άλλοι εμπλεκόμενοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ