«Όμηροι» οι συμβασιούχοι των δήμων – Συγκέντρωση από τους εργαζόμενους έξω από το δημαρχείο Χανίων | Video+Photos

όμηροι-οι-συμβασιούχοι-των-δήμων-σ-1451618

Στο δημαρχείο Χανίων συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης 24 Μαΐου, λίγο μετά τις 10:30, συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου με αφορμή την 24ωρη απεργία που πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α).

Βασικό αίτημά τους είναι η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους Ο.Τ.Α Α’ βαθμού, όπως οι εργαζόμενοι covid-19, Ε.Σ.Π.Α., Κ.Δ.Α.Π., Κ.Σ.Α.Π.-ΜΕΑ, και ζητούν άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ώστε οι δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό.

Η Αθηνά Γιαννουλάκη, πρόεδρος των εργαζομένων στους δήμους του νομού Χανίων, μίλησε για την 24ωρη αυτή απεργία, την οποία πραγματοποιούν όλοι οι υπάλληλοι των δήμων της χώρας λέγοντας:

«Με αφορμή τους συναδέλφους covid, που είναι δύο χρόνια και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δήμο, ζητάμε την μονιμοποίησή τους, αλλά και των συναδέλφων από τα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. που δουλεύουν 10-15 χρόνια «όμηροι» με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Στα δημαρχεία όλης της χώρας δουλεύουν άνθρωποι με επισφαλή σχέση εργασίας. Πρέπει να πάψει αυτό, πρέπει να γίνουν μόνιμες προσλήψεις».

Ο Βασίλης Μπινάκης, υπάλληλος πράσινου του δήμου Χανίων, τόνισε αυτήν την ανάγκη αλλά και τον λόγο που πραγματοποιήθηκε η σημερινή κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου.

«Θέλουμε σταθερότητα και εξασφάλιση της εργασίας μας. Έχουμε οικογένειες, έχουμε υποχρεώσεις, αλλά στις δύσκολες στιγμές του covid και το κράτος και ο δήμος χρειάστηκαν τη βοήθειά μας και ανταποκριθήκαμε. Περιμένουμε έτσι κι εμείς ανταπόκριση στα αιτήματά μας. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τις ανάγκες του δήμου και γιατί όχι ολόκληρου του κράτους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπινάκης.

zarpanews.gr

2 thoughts on “«Όμηροι» οι συμβασιούχοι των δήμων – Συγκέντρωση από τους εργαζόμενους έξω από το δημαρχείο Χανίων | Video+Photos

  1. ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΤΕ ΑΛΛΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΒΡΟΝΤΗΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ, ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΘΗΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
    <>

  2. 22 χρόνια δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα δεν είμαστε κρατικοδιαιτοι.Με την πρώτη ευκαιρία της οποίας κρίσης, υγειονομικού ή άλλου χαρακτήρα, μας πετάνε σαν μπανανοφλουδα. Πρέπει να υπερασπιστούμε και εμείς τα συμφέροντα των οικογενειών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook