Όμιλος Μεταξά: Η fast track επένδυση των €150 εκατ. στην Κρήτη

όμιλος-μεταξά-η-fast-track-επένδυση-των-e150-εκατ-σ-966329

Για τη σεζόν του 2020 προγραμματίζεται να λειτουργήσει η νέα πεντάστερη μονάδα του ομίλου Μεταξά στη Σαντορίνη, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη και αντιπροσωπεύει επένδυση ύψους 14 εκατ. ευρώ, ενώ και στην υφιστάμενη μονάδα της Οίας προγραμματίζεται επέκταση με έμφαση τον τουρισμό ευεξίας.

Την ίδια στιγμή, μακρύ δρόμο έχει ακόμη να διανύσει η έτερη επένδυση του ομίλου στην Κρήτη, η οποία αντιστοιχεί σε κεφάλαια ύψους 150 εκατ. ευρώ: Το επενδυτικό σχέδιο «CAPE THOLOS LUXURY RESORT» έχει πάρει το δρόμο για την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), έχοντας λάβει και το «πράσινο φώς» προ ημερών από το διοικητικό συμβούλιο του Enterprise Greece, ωστόσο εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί περίοδος από δύο έως τρία χρόνια προκειμένου να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο όγκο των αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων.

Ειδικότερα όσον αφορά την επένδυση του Metaxa Hospitality Group στην περιοχή της Βλυχάδας στη Σαντορίνη, αφορά 68 σουίτες στο πλαίσιο της ενίσχυσης του τουρισμού πολυτελείας στο νησί, με τις εργασίες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην ιδιόκτητη έκταση των 30 στρεμμάτων και στόχο την ολοκλήρωσή τους με ορίζοντα τη σεζόν του 2020. «Αγκάθι» για το project είναι η δικαστική προσφυγή από την  Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού που επικαλείται περιβαλλοντικούς λόγους, σε συνέχεια των αντιδράσεων που έχει αντιμετωπίσει η εν λόγω επένδυση από τοπικούς φορείς την τελευταία δεκαετία (το 2009 είχε αποκτηθεί η πρώτη άδεια).

Επισημαίνεται εδώ ότι στη Σαντορίνη, ο όμιλος λειτουργεί και το βραβευμένο Santo Maris Oia, το οποίο θα παρέχει περισσότερες υπηρεσίες στον τομέα της ευεξίας τη σεζόν του 2020 στο πλαίσιο του πλάνου επέκτασης που περιλαμβάνει το πλάνο του ομίλου.

Για το νέο resort του ομίλου στο νομό Λασιθίου, οι αδειοδοτικές διαδικασίες είναι ακόμη πολύ χρονοβόρες για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, την επικύρωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας κ.τ.λ.. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών 5άστερων ξενοδοχείων και 208 παραθεριστικών κατοικιών, συνολικά  1.542 κλινών, αλλά και την κατασκευή μαρίνας 80 σκαφών.

Το Metaxa Hospitality Group, της οικογένειας του αείμνηστου Νικολάου Μεταξά, δραστηριοποιείται στην Κρήτη από το 1975, έτος κατά το οποίο το πρώτο ξενοδοχείο, Creta Maris, ξεκίνησε την λειτουργία του. Σήμερα ο όμιλος αποτελείται από τα ξενοδοχεία Creta Maris Beach Resort με 681 δωμάτια στη Χερσόνησο του Ηρακλείου (η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε το 2018 και ο όμιλος επιδιώκει να είναι το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα με μηδενικά απορρίμματα- zero waste), το Magic Life Candia Maris με 317 δωμάτια στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου και το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa δυναμικότητας 57 δωματίων στη Σαντορίνη (το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα με πιστοποίηση boutique ξενοδοχείο).

Επιπλέον ο Όμιλος επενδύει ενεργά στον τομέα των ακινήτων καθώς και σε ειδικούς τομείς του τουρισμού, όπως κέντρα θαλασσοθεραπείας και συνεδριακά συγκροτήματα.

Συνολικά στα τρία ξενοδοχεία (1.023 δωματίων) ο όμιλος το 2018 είχε 168.000 επισκέπτες και 396.650 διανυκτερεύσεις. Το Metaxa Hospitality Group, με έναν ετήσιο τζίρο στα 37,5 εκατ. ευρώ, αριθμεί 669 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 535 είναι από την Κρήτη και οι 122 από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πηγή: newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook