Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα των εμβολιασμένων – Τα δυο νέα πρώιμα σημάδια

όμικρον-αυτά-είναι-τα-συμπτώματα-των-ε-1426853

Η Κίνα έχει θέσει σχεδόν 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυστηρά μέτρα καραντίνας, καθώς η χώρα κατέγραψε μια απότομη αύξηση των νέων μολύνσεων από κορονοϊό, που έχουν φτάσει σε υψηλό δύο ετών.

Η χώρα έχει λάβει μερικά από τα πιο δραστικά μέτρα από την αρχή της πανδημίας, παρόλο που ο αριθμός των κρουσμάτων της είναι χαμηλός σε σύγκριση με άλλες μεγάλες χώρες, επειδή έχει προσκολληθεί σε μια στρατηγική «μηδενικού Covid».

Η τελευταία αύξηση οφείλεται στην Omicron, η οποία αναφέρεται ότι είναι η κυρίαρχη παραλλαγή.

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και το Χονγκ Κονγκ τον Νοέμβριο του 2021 και η Όμικρον επιβεβαιώθηκε σύντομα ως η κυρίαρχη παραλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο.

Τα συμπτώματα

Εδώ, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα με τη νέα παραλλαγή για τους πλήρως εμβολιασμένους και δύο πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να το έχετε.

Τα πιο κοινά συμπτώματα για τους πλήρως εμβολιασμένους

Ερευνητές στη Νορβηγία διεξήγαγαν μια μελέτη με συνεντεύξεις με 111 από τους 117 καλεσμένους από ένα πάρτι στις 26 Νοεμβρίου 2021 όπου υπήρχε ξέσπασμα της Όμικρον. Από την ομάδα που ρωτήθηκε, 66 ήταν οριστικά κρούσματα Covid-19 και 15 ήταν πιθανά κρούσματα του ιού.

Από τους 111 συμμετέχοντες, το 89 τοις εκατό είχε λάβει δύο δόσεις εμβολίου mRNA και κανένας δεν είχε λάβει αναμνηστικό εμβόλιο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό μολυσματικών ασθενειών και επιδημιολογίας, Eurosurveillance, υπήρχαν βασικά συμπτώματα που βιώθηκαν από την ομάδα των πλήρως εμβολιασμένων θεατών.

Αυτά ήταν βήχας, καταρροή, κόπωση, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, μυϊκός πόνος, πυρετός και φτάρνισμα.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι ο βήχας, η καταρροή και η κόπωση ήταν από τα πιο κοινά συμπτώματα στα εμβολιασμένα άτομα, ενώ το φτέρνισμα και ο πυρετός ήταν λιγότερο συχνά.

Οι ειδικοί στη δημόσια υγεία προσθέτουν επίσης ναυτία σε αυτήν τη λίστα συμπτωμάτων σε εμβολιασμένα άτομα που έχουν προσβληθεί από την παραλλαγή Omicron.

Παρόλο που το εμβόλιο προστατεύει από τους πιο σοβαρούς κινδύνους του ιού, εξακολουθεί να είναι δυνατό να προσβληθείτε από τον Covid.

Η ήπια φύση των συμπτωμάτων καθιστά δύσκολο για τους ανθρώπους να διακρίνουν τον ιό από ένα κοινό κρυολόγημα.

Όμως, σύμφωνα με τον καθηγητή Tim Spector, πίσω από την εφαρμογή ZOE Symptom Study App, περίπου το 50 τοις εκατό των «νέων κρυολογημάτων» επί του παρόντος είναι στην πραγματικότητα Covid.

Δύο πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν οτι μπορεί να έχετε Όμικρον

Οι ειδικοί προτείνουν επίσης ότι υπάρχουν δύο διακριτά συμπτώματα που θα μπορούσαν να είναι σημάδι ότι το θετικό τεστ είναι προ των πυλών: κόπωση και ζάλη/ λιποθυμία.

Περισσότερο από το να αισθάνεστε απλά κουρασμένοι, η κόπωση μπορεί να μεταφραστεί σε σωματικό πόνο προκαλώντας πόνους ή αδύναμους μύες, πονοκεφάλους, ακόμη και θολή όραση και απώλεια όρεξης.

Η Δρ Angelique Coetzee, ιδιώτης ιατρός και πρόεδρος της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ένωσης, είπε στο Good Morning Britain ότι η κόπωση ήταν ένα από τα κύρια συμπτώματα της Omicron όταν ξέσπασε η παραλλαγή στη Νότια Αφρική.

Στην πραγματικότητα, το 40 τοις εκατό των γυναικών ανέφεραν ότι αντιμετώπιζαν κόπωση λόγω Covid σε σύγκριση με το ένα τρίτο των ανδρών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Web MD που ρώτησε τους χρήστες πόσο συχνά είχαν κόπωση από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου.

Η ζάλη/ λιποθυμία είναι το δεύτερο σημάδι ότι μπορεί να έχετε Omicron. Μια νέα έκθεση από τη Γερμανία υποδηλώνει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των λιποθυμιών και του Omicron, αφού οι γιατροί στο Βερολίνο διαπίστωσαν ότι ο Covid πυροδοτούσε επαναλαμβανόμενες λιποθυμίες σε έναν 35χρονο ασθενή που εισήχθη στο νοσοκομείο.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook