Ομελέτα με σπαράγγια

ομελέτα-με-σπαράγγια-1694155

Συστατικά

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. σπαράγγια
  • 150 γρ. νερό
  • 8 αυγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • Για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 100 γρ. ρόκα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι 28 εκ. σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο. Φροντίζουμε το τηγάνι να έχει μεταλλικό χερούλι για να μπορεί να μπει στον φούρνο.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσει.

Κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το σκληρό σημείο. Τα μεταφέρουμε στο τηγάνι, βάζουμε το νερό και σιγοβράζουμε 5-10 λεπτά για να μαλακώσουν τα σπαράγγια και να εξατμιστεί το νερό. Κρατάμε 3 σπαράγγια για το σερβίρισμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και τα σπάμε με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο, τα αβγά, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε την γραβιέρα.

Για το σερβίρισμα

Με ένα peeler κόβουμε τα σπαράγγια σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε την κρέμα βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη ρόκα, το ελαιόλαδο, απλώνουμε πάνω από την ομελέτα και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook