Ομελέτα με σολομό και τυρί κρέμα
Υλικά
- 1/4 φλ. τσαγιού καπνιστό σολομό
- 4 μέτρια αυγά
- 1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα
- 1 χούφτα φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- Λίγο γάλα
- Λίγο βούτυρο
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση
- Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μαζί με λίγο γάλα.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το σχοινόπρασο με το τυρί κρέμα, προσθέστε τριμμένο πιπέρι ανάλογα με τη γεύση και ανακατέψτε.
- Αφήστε στην άκρη το υπόλοιπο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα.
- Ζεστάνετε το τηγάνι με ένα κομμάτι βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις λιώσει πλήρως το βούτυρο, ρίξτε το μισό μείγμα αυγών στο τηγάνι.
- Μόλις το μείγμα σταθεροποιηθεί, γυρίστε την ομελέτα και ψήστε την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
- Μόλις ψηθεί η ομελέτα, μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία για τη δεύτερη ομελέτα.
- Τρίψτε λίγο αλάτι και πιπέρι πάνω από τις ομελέτες και προσθέστε από πάνω μικρά κομμάτια καπνιστού σολομού.
- Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια κουταλιά τυρί κρέμα πάνω από τον καπνιστό σολομό.
- Ολοκληρώστε το πιάτο πασπαλίζοντας την ομελέτα με το υπόλοιπο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
newsbeast.gr