Ομαδικός βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου – Τι λέει η 24χρονη

ομαδικός-βιασμός-στη-θεσσαλονίκη-τι-β-1358512

«Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την υποστήριξη, είναι το στήριγμά μου για να επανέλθω στην κανονική μου ζωή». Με αυτά τα θαρραλέα λόγια η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη δηλώνει στο ThessToday.gr μέσω του δικηγόρου της αποφασισμένη να αποδείξει την ενοχή εκείνων που εμπλέκονται στο φερόμενο ως περιστατικό, υπογραμμίζοντας ότι το κύμα αγάπης που δέχεται τη βοηθά για να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Η πολύκροτη υπόθεση που από την Παρασκευή έχει προκαλέσει «τσουνάμι» εξελίξεων σε πανελλήνιο επίπεδο έχει οδηγήσει στην αποκάλυψη αλλεπάλληλων καταγγελιών που σχετίζονται με τα άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό της 24χρονης. Η νεαρή κοπέλα εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα προσπαθεί να βρει την ψυχική της ισορροπία, ευχόμενη όπως έγραψε το ThessToday.gr «να μην πάθει κανένα άλλο κορίτσι αυτό που συνέβη σε εμένα».

Η τεραστίων διαστάσεων εκδήλωση αγάπης από τον κόσμο προς το πρόσωπό της φαίνεται πως λειτουργεί ως ορθοστάτης για την επιστροφή της 24χρονης στην κανονική της ζωή. «Με τα τηλεφωνήματα και τις ευχές του κόσμου σιγά-σιγά επανέρχομαι. Το ευχαριστώ είναι λίγο», μετέφερε στον δικηγόρο της, Αθανάσιο Ζιώγα, δηλώνοντάς του ότι το κύμα συμπαράστασης που δέχεται καθημερινά είναι ο κινητήριος μοχλός για να συνεχίσει τον αγώνα της αποκάλυψης των ενόχων.

Το χτύπημα της μοίρας για την 24χρονη αναμφίβολα είναι μεγάλο, μετά την απώλεια συγγενικών και αγαπημένων της ανθρώπων εντός μικρού χρονικού διαστήματος. Η τραγική ιστορία που κουβαλά δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, με τους ντόπιους να εκφράζουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στη δικαστική -και κοινωνική- περιπέτεια. Το θάρρος της νεαρής 24χρονης να καταγγείλει τον βιασμό της σε μια χώρα που συνήθως μετατρέπει το θύμα σε θύτη άγγιξε ακόμη και τον δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη, ο οποίος τόνισε στο ThessToday.gr ότι ο δήμος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά της να σταθεί στα πόδια της.

«Ο δήμος θα είναι δίπλα της και θα τη στηρίξει με κάθε τρόπο για να καταφέρει να επιστρέψει στην κανονικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαγκαδά.

Η καταγγελία, το κλειδί και η εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Τα όσα έγιναν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου έρχονται σιγά-σιγά στη μνήμη της κοπέλας καθώς, όπως καταγγέλλει, οι δράστες φρόντισαν να της ρίξουν υπνωτικό χάπι στο ποτό της.

Η 24χρονη πήγε στο πάρτι μαζί με δύο φίλες της ύστερα από παρότρυνση ενός ατόμου που θεωρούσε φίλο της και τον εμπιστευόταν. Επρόκειτο για άτομο που γνώριζε από εξόδους της σε γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Στο πάρτι πήγε με το αυτοκίνητό της. Επειδή, όμως, είχε πιει δύο ποτά και δεν αισθανόταν καλά για να οδηγήσει- καθώς το σπίτι της βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης- δέχθηκε να φύγουν οι φίλες της και να μείνει το βράδυ σε ένα από τα δωμάτια που είχαν κλείσει τρεις Αθηναίοι επιχειρηματίες για το πάρτι.

Όταν ξύπνησε χωρίς τα ρούχα της συνειδητοποίησε τι ακριβώς συνέβη, επικοινώνησε με τον δικηγόρο και εκείνος τη συνέστησε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία. Πράγματι, όπως έγραψε το ThessToday.gr, η κοπέλα μετέβη στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου ανέφερε όσα θυμόταν καταγγέλλοντας τρία άτομα –που όμως δεν γνωρίζει την ταυτότητά τους.

Ωστόσο, ο ένας από τους τρεις επιχειρηματίες έκανε το λάθος να της τηλεφωνήσει, με συνέπεια οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψή του. Σε έρευνα μάλιστα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο του φερόμενου ως δράστη βρέθηκαν τα κλειδιά του δωματίου της κοπέλας και ένα χάπι το οποίο ενισχύει τη στυτική λειτουργία. Στον εισαγγελέα όπου παρουσιάστηκε, ο ίδιος ισχυρίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ότι βρέθηκε με την κοπέλα με τη συναίνεσή της. Μετά την απολογία του με κοινή απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση ωστόσο δεν έχει κλείσει καθώς η ανακρίτρια εξακολουθεί να παίρνει καταθέσεις από άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε εισαγγελική έρευνα, μετά τις καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας.

Το κύκλωμα λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη, από άτομα που αναζητούνται από τις αρχές και είχαν ως στόχο τον εντοπισμό νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε τέτοιου είδους πάρτι. Από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης πάντως, έγινε γνωστό ότι το θύμα, το οποίο έκανε την καταγγελία, δεν ανήκε στις κοπέλες που είχαν μπει στο κύκλωμα.

«Μεγάλο κύκλωμα»

Την ίδια ώρα, για ύπαρξη «μεγάλου κυκλώματος» έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης της κοπέλας, η οποία βρίσκεται σε «χάλια ψυχολογική κατάσταση». Όπως τόνισε ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κοπέλα έπεσε θύμα της τυφλής εμπιστοσύνης που επέδειξε σε άτομο που μέχρι τότε θεωρούσε «φίλο» της, ο οποίος και την προσκάλεσε στο εν λόγω πάρτι, αφού γνωρίζονταν νωρίτερα, καθώς η κοπέλα ήταν θαμώνας σε πολύ γνωστό καφέ του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στο οποίο ο τελευταίος δραστηριοποιούνταν. «Ένας που εμπιστευόταν, την παρέσυρε, την έστειλε στο στόμα του λύκου», περιέγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Ζιώγας.

Η πρόσκληση στο πάρτι

Για το λόγο αυτό, η κοπέλα δέχτηκε καλοπροαίρετα την πρόσκληση να συμμετάσχει στο Πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου μετέβη με μία φίλη της, ενώ εκεί οι δύο κοπέλες συνάντησαν και μια ακόμη γνωστή τους. Σύμφωνα με το συνήγορο του θύματος, κάποια στιγμή οι κοπέλες θέλησαν να αποχωρήσουν και τότε η 24χρονη, καθώς ένιωθε ζαλάδα, προσπάθησε να εντοπίσει το αυτοκίνητό της, ενώ οι άλλες δύο κοπέλες είχαν αποχωρήσει μαζί. Καθώς όμως δεν έβρισκε το αυτοκίνητό της, τηλεφώνησε στο άτομο που την είχε προσκαλέσει στο πάρτι για τη βοηθήσει, ο οποίος και την μετέπεισε τελικά να επιστρέψει πίσω στο πάρτι.

Η κοπέλα, ωστόσο, δεν αισθανόταν καλά και για το λόγο αυτό προτίμησε να κλείσει ένα άλλο δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο και να κοιμηθεί, για να συνέλθει, αφού διαμένει -κατά τον συνήγορό της- σε «μακρινό χωριό» της Θεσσαλονίκης, οπότε δεν θα ήταν εύκολη η επιστροφή της.

Κατευθυνόμενη, ωστόσο, προς το δωμάτιό της στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου, έγινε αντιληπτή από τρεις άνδρες, οι οποίοι φέρονται να μετείχαν επίσης στο πάρτι, που της έκλεισαν το δρόμο και τη ρωτούσαν που πάει. Η κοπέλα τους εξήγησε ότι ήταν ζαλισμένη και πήγαινε να κοιμηθεί, ωστόσο οι τρεις άνδρες την παρέσυραν σε μια σουίτα. Ξυπνώντας η κοπέλα το επόμενο πρωί, βρέθηκε χωρίς εσώρουχο και σε ένα δωμάτιο που δεν γνώριζε.

Σταδιακά, «της έρχονται μνήμες» από το βιασμό της, συμπλήρωσε ο συνήγορός της, όπως το ότι οι δράστες ήταν τρία άτομα, παρότι η ίδια βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ έχει χάσει και τους δύο γονείς της. Η κοπέλα επικοινώνησε άμεσα με το δικηγόρο της, καθώς ήταν «βέβαιη πως βιάστηκε», ο οποίος και τη συμβούλευσε να καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία, όπως και έπραξε.

Μολονότι όταν μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου, για να καταγγείλει το συμβάν και να καταθέσει μήνυση για βιασμό, η ίδια δε θυμόταν τα ονόματα των φερόμενων δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ένας από αυτούς είχε κάνει το «λάθος» να την καλέσει στο κινητό της τηλέφωνο. Έτσι, η νεαρή γυναίκα έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου του στους αστυνομικούς και εκείνοι προχώρησαν στην σύλληψη του επιχειρηματία, ο οποίος αφού κατέθεσε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η πρώτη σύλληψη

Με ανάρτησή της, μάλιστα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανέφερε στις 2 Ιανουαρίου πως «Ξημερώματα σήμερα, αστυνομικοί του Τ.Α. Λευκού Πύργου συνέλαβαν 27χρονο για καταγγελλόμενο βιασμό σε βάρος 24χρονης».

Η αποκάλυψη της αποτροπιαστικής υπόθεσης προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ επικρατεί σύγχυση αναφορικά με την ταυτότητα των ατόμων που συμμετείχαν στο ίδιο πάρτι. Από πλευράς του, ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Φιντιρίκος διέψευσε ότι ήταν ανάμεσα στα άτομα που φέρονται να βίασαν την κοπέλα, ενώ δήλωσε ότι θα προσκομίσει τα αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία απουσίαζε στο Ντουμπάι την ίδια ημερομηνία, που σημειώθηκε το αποτρόπαιο συμβάν.

Παράλληλα, στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης φέρονται να εμπλέκονται ο επιχειρηματίας που συνελήφθη, ένα συγγενικό του πρόσωπο, καθώς και ο μετρ του καφέ «Achilleion», με τον οποίο η επιχείρηση εστίασης, όταν έγινε γνωστή η υπόθεση, διέκοψε αμέσως την συνεργασία τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του καταστήματος εστίασης «Achilleion», «Με τον εργαζόμενο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο συγκεκριμένο περιστατικό, έχει ήδη διακοπεί η συνεργασία μας. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την θλίψη μας για τέτοιου είδους περιστατικά και για τα οποία θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη».

Στο ενδιάμεσο, είχε προηγηθεί ανάρτηση του υπαλλήλου του καφέ, Μάνου Παπαδόπουλου στον λογαριασμό που ο ίδιος διατηρεί στο Instagram, στο κείμενο της οποίας ζητούσε συγνώμη από την 24χρονη κοπέλα την οποία «παρέσυρε σε ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης μας, όμως η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά την διάρκειά της με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι». Λίγες ώρες αργότερα, το ίδιο πρόσωπο επανήλθε και με μια νέα ανάρτηση υποστήριξε ότι η προηγούμενη δεν έγινε από τον ίδιο, αλλά από πρόσωπο, το οποίο έχει ήδη μηνύσει για αρπαγή, απειλή και παράνομη βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον νυν σύντροφο της 24χρονης κοπέλας, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε από την ίδια τι είχε συμβεί, ανάγκασε τον μετρ του «Achilleion» να «ομολογήσει» ότι εκείνος είναι ο κύριος υπεύθυνος για ό,τι συνέβη την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στη σουίτα του ξενοδοχείου. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται κι άλλα άτομα, τα οποία ανέβηκαν στην σουίτα, ενώ η κοπέλα ήταν ημιλιπόθυμη και δεν μπορούσε να αντισταθεί, ούτε και να συγκρατήσει πρόσωπα και ονόματα, όπως είπε στον αστυνομικό, που της πήρε κατάθεση.

«Πολλές καταγγελίες»

Αποκαλυπτικός για τη δράση των φερόμενων δραστών υπήρξε ο συνήγορος της 24χρονης κοπέλας, προαναγγέλλοντας πως θα υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση. «Έχω ακούσει ότι υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες που θα βγουν. Για άλλα περιστατικά που σημειώθηκαν από τους ίδιους. Όχι την ίδια νύχτα», επισήμανε ο κ. Ζιώγας. Επιπλέον, ο δικηγόρος της 24χρονης κοπέλας διευκρίνισε ότι τα ονόματα που αναφέρονται στα social media, δεν βρίσκονται μέσα στη δικογραφία.

Ο ίδιος τόνισε, ακόμη, πως εκκρεμεί να συμπεριληφθεί το αποτέλεσμα της ιατρικής πραγματογνωμοσύνης στη δικογραφία για την υπόθεση, ενώ εξήγησε πως κατηγορίες, μέχρι στιγμής, έχουν απαγγελθεί σε ένα μόνο άτομο, το οποίο ομολόγησε μόνο του ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, ωστόσο υποστηρίζει ότι έγινε με τη θέλησή της.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook