«Ομάδα L»: Μαστροποί και σωματοφύλακες γνωστών τράπερς πίσω από το έγκλημα στην καφετέρια

ομάδα-l-μαστροποί-και-σωματοφύλακες-1635293

Η διαβόητη «Ομάδα L», που ελέγχει «ροζ» στούντιο και τα ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται πίσω απο τη δολοφονία του υδραυλικού στο μπαρ της οδού Κασταμονής.

Όταν, το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εμπορίας Ανθρώπων της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος περνούσαν χειροπέδες σε έναν 32χρονο Αλβανό, γιατί φυλάκισε και εξέδιδε για μήνες μια νεαρή καλλονή, ένα απίστευτο στόρι που παραπέμπει σε γκανγκστερική ταινία και συνεχίζεται σε πολλά ματωμένα επεισόδια, άρχισε να ξετυλίγεται με γοργούς ρυθμούς.

Ενάμιση μήνα αργότερα, η συμμορία του πρωταγωνίστησε στην άγρια δολοφονία του Αλβανού υδραυλικού, μέσα σε καφετέρια στην οδο Κασταμονής στη Νέα Ιωνία.

Ο αλλοδαπός με τα πολλά ψευδώνυμα και τουλάχιστον επτά ακόμη άτομα, που φέρεται όλοι μαζί να ελέγχουν γνωστό κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας έχουν στήσει τη διαβόητη «Oμάδα L», που κάνει κουμάντο σε πολλά «ροζ» στούντιο στο κέντρο της Αθήνας και, παράλληλα, μέλη της εμφανίζονται ως bodyguards πολλών τράπερς σε όλη την Ελλάδα

Οι υποθέσεις αυτές -δηλαδή το χθεσινό έγκλημα στην Κασταμονής, οι «ροζ» υποθέσεις και γενικότερα όλη η παράνομη δράση τους- βρίσκονται στο μικροσκόπιο και των έμπειρων αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών και της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που φέρονται να έχουν κάνει πλήρη χαρτογράφηση της αθηναϊκής νύχτας. Και αυτό γιατί, στην έρευνα που διεξάγουν τους τελευταίους μήνες, έχουν συναντήσει πολλές φορές μπροστά τους, τους τέσσερις Αλβανούς και την ομάδα τους.

Μάλιστα, σε μια μυστική έφοδο που έγινε στις 16 Οκτωβρίου, στο προαναφερθέν κλαμπ του κέντρου, τους προσήγαγαν, καθώς όλοι τους έχουν συλληφθεί στο παρελθόν και είναι σεσημασμένοι για υποθέσεις ναρκωτικών, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, σωματεμπορία, όπλα, επιθέσεις κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ -ακόμη και παραβίαση των μέτρων για τη διάδοση του κορωνοϊού.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, λένε «πηγές» της ΕΛ.ΑΣ. στο protothema.gr, έγινε με πλήρη μυστικότητα, καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι η ομάδα διατηρεί επαφές με επίορκους αστυνομικούς που θα «κάρφωναν» στη Μαφία τις κινήσεις των συναδέλφων τους. Οι αναλυτές της Ασφάλειας που, τους τελευταίους μήνες, ασχολούνται με τη συγκεκριμένη υπόθεση, κάνουν λόγο για μια μαφιόζικη ομάδα, που έχει διεισδύσει σε πολλά επίπεδα και διατηρεί επαφές και σχέσεις με σκληρά άτομα μέσα από τις φυλακές.

Το call girl και οι φύλακες

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν εδώ και μήνες την υπόθεση με τη συγκεκριμένη ομάδα, ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους τους της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος για μια περίεργη καταγγελία μιας νεαρής, πανέμορφης κοπέλας.

Στις 4 Νοεμβρίου, το 22χρονο κορίτσι κατάφερε να σπάσει τα δεσμά, να δραπετεύσει από το διαμέρισμα της φρίκης που την κρατούσε ο Αλβανός και να αφηγηθεί στους αστυνομικούς μια ανατριχιαστική ιστορία.

Όπως αποτυπώνεται στη δικογραφία, που έχει στη διάθεση του το protothema.gr, στις αρχές του 2020, γνώρισε τον 32χρονο σήμερα αλλοδαπό, ο οποίος της παρουσιάστηκε ως ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου κλαμπ της Αθήνας και της πρότεινε να εργαστεί ως «λουλουδού», με πολύ καλά χρήματα. Της έδωσε, δε, περιθώριο ενός μήνα, για ν’ απαντήσει στη δελεαστική του πρόταση.

Πράγματι, τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους, η 20χρονη τότε κοπέλα δέχθηκε την πρόταση του Αλβανού και αυτό ήταν και το μεγάλο της λάθος… Ο αλλοδαπός μαφιόζος, οταν η νεαρή εγκαταστάθηκε στο διαμέρισμα, πέρασε στη δευτερη φάση του αρρωστημένου του σχεδιου. Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, «έκτοτε, και για χρονικό διάστημα τριών μηνών περίπου, ο κατηγορούμενος κατακρατούσε την παθούσα παράνομα και χωρίς τη θέλησή της, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις της, και τοποθετώντας μάλιστα «φύλακες» έξωθεν της οικίας του κατά τις ώρες που ίδιος απουσίαζε. Για χρονικό διάστημα τριών μηνών, η παθούσα απασχολήθηκε ως εκδιδόμενη σε γραφείο, πραγματοποιώντας τέσσερα ερωτικά ραντεβού κατά μέσο όρο την ημέρα έναντι αμοιβής. Συγκεκριμένα το κόστος για κάθε ραντεβού ήταν 150€, εκ των οποίων τα 50€ αντιστοιχούσαν στην αμοιβή του γραφείου, 20€ στον κατηγορούμενο οποίος εκτελούσε χρέη οδηγού και 80€ στην παθούσα. Ωστόσο ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν ο αποκλειστικός οδηγός που μετέφερε καθημερινά την παθούσα στα ερωτικά ραντεβού, παρακρατούσε το σύνολο των πορνικών της εσόδων, προβαίνοντας κατά τον τρόπο αυτό στον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους μέσω της εκμετάλλευσης της».

Ο φόβος, οι απειλές και οι «φρουροί» κρατούσαν την κοπέλα στη φυλακη του Αλβανού. Όσα χρήματα έπαιρνε από τα ραντεβου κατάφερνε να τα αποταμιεύει κρυφά, προκειμένου να μπορέσει να δραπετεύσει απο το σπίτι του μαρτυρίου. Ομως. ο μαστροπος το κατάλαβε… «Ο κατηγορούμενος αντελήφθη ότι η παθούσα έχει αποταμίευσει κρυφά από την εργασία της ως εκδιδόμενη, το χρηματικό ποσό των 5.000€ και ως εκ τούτου προέβη στην παρακράτηση του εν λόγων χρηματικού ποσού, ασκώντας έντονη σωματική βία παρά το γεγονός ότι μια βδομάδα περίπου αργότερα, η παθούσα διέφυγε από τον έλεγχο του κατηγορουμένου, εκείνος συνέχισε τις απειλές σε βάρος της καθώς και την χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, ενεργώντας είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τριών ατόμων έτσι ώστε αφενός να αποτρέψει τυχόν καταγγελίας αστυνομική αρχή, αφετέρου να κάμψει την αντίσταση της και να την επαναφέρει στη σφαίρα επιρροής του».

Και έτσι συνεχιζόταν το μαρτύριό της… Μέχρι που, τελικά κατάφερε να το σκάσει, να ανοίξει το στόμα της και να σπάσει τα δεσμά, μιλώντας στην Αστυνομία. Η ειδική ομάδα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου, έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση την οικία του Αλβανού και, αφού τον εντόπισαν και τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν χειροπέδες.

Η «Ομάδα L» και οι τράπερς

Και σε αυτό το σημείο, η έρευνα επιστρέφει και πάλι στη Δίωξη Εκβιαστών, καθώς οι πληροφορίες και τα στοιχεία δείχνουν ότι η ομάδα του συλληφθέντα και ειδικά τρία ακόμη μέλη, έχουν πολυεπίπεδη δράση σε αυτό που λέμε αθηναϊκή νύχτα.

​Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, σερφάροντας στο Ίντερνετ και στα social media των αλλοδαπών, βρήκαν πλήθος φωτογραφικού υλικού και βίντεο τόσο από τη χλιδάτη ζωή τους όσο και από την παρουσία τους ως bodyguars δίπλα σε γνωστούς και μεγάλους τράπερς της χώρας.

​Η ομάδα των σωματοφυλάκων έχουν ως σήμα κατατεθέν μια χαρακτηριστική χειρονομία -το «σφάξιμο του λαιμού με τον αντίχειρα» και την κίνηση των χεριών σαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ. Οι ίδιοι είναι ογκώδεις, έχουν τατουάζ με το χαρακτηριστικό σήμα της «Ομάδας L», φοράνε χοντρές χρυσές αλυσίδες, δακτυλίδια σχεδόν σε όλα τα δάκτυλα και βαριά μενταγιόν στον λαιμό. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ομάδα σωματοφυλάκων, έχει συμμετοχή και σε βίντεο κλιπ γνωστού ξένου τράπερ.

​Ουσιαστικά, η ζωή του 32χρονου συλληφθέντα και των τριών προσαχθέντων φίλων του, προσομοιάζει σε πολλά με αυτά που περιγράφουν οι τράπερς στα τραγούδια τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρελθόν, έχουν έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με αστυνομικούς κυρίως της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, καθώς αποφεύγουν να σταματούν σε έλεγχο, ενώ υβρίζουν και απειλούν όσους ένστολους προσπαθούν να τους σταματήσουν.

​Σύμφωνα με τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, το στρατηγείο τους φέρεται να είναι το προαναφερθέν κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας. Ο 32χρονος που συνελήφθη γιατί φυλάκιζε και εξέδιδε τη νεαρή καλλονή ήταν εδώ και μήνες σε επιτήρηση και στενό κλοιό από τη Δίωξη Εκβιαστών και είχε ως αποτέλεσμα τη μυστική έφοδο στις 16 Οκτωβρίου, στο συγκεκριμένο νυχτερινό κατάστημα. Τότε που, αστυνομικοί της Ασφάλειας και των ειδικών δυνάμεων, είχαν μπουκάρει και προσήγαγαν τα τέσσερα άτομα.

​Νεότερα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες, λένε πως το τελευταίο διάστημα η συγκεκριμένη ομάδα έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τον μηχανισμό Αλβανών κρατουμένων στις φυλακές όλης της χώρας, προκειμένου να αποτελέσουν τον εξωτερικό βραχίονά τους. Η υπόθεση θυμίζει σε πολλά γκανγκστερική ταινία και αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση του πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι σε πολλά προφίλ που έχουν στα social media, ανεβάζουν φωτογραφίες από την γκανγκστερική ταινία «Νονός».

Η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών, κυρία Ιωάννα Γκελεστάθη, τονίζει σχετικά στο protothema.gr: «Η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί το δυσκολότερο στοίχημα για τις Αστυνομίες σε όλο τον κόσμο. Η σημερινή κυβέρνηση προτάσσοντας από την πρώτη στιγμή το ζήτημα της ασφάλειας έθεσε ως μείζονα στόχο τον δραστικό περιορισμό του οργανωμένου εγκλήματος και έδωσεστην Ελληνική Αστυνομία σχετικές κατευθύνσεις. Εσχάτως μάλιστα το μέτωπο κυβέρνησης και Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στην εγχώρια μαφία έχει ενταθεί. Ενέργειες όπως οι πρόσφατοι έλεγχοι του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών σε νυχτερινά μαγαζιά που είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη σκληρών ποινικών θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα. Το κράτος δεν εκφοβίζεται από κακοποιούς».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook