Ολυμπιακοί Αγώνες: Υποψήφιο το Μεξικό για την διοργάνωση του 2036

ολυμπιακοί-αγώνες-υποψήφιο-το-μεξικό-1248686

Πέρασαν 54 χρόνια από τότε που το Μεξικό φιλοξένησε για πρώτη φορά του Ολυμπιακούς Αγώνες (1968), όμως επανέρχονται δυναμικά και διεκδικούν την διοργάνωση του 2036 ανακοινώνοντας την επίσημη υποψηφιότητα της χώρας. «Έξι μήνες μακριά από την 100η επέτειό της, η Μεξικανική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι υπερήφανη που ξεκινά το ταξίδι προς μια νέα διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2036», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής, Μαρία Χοσέ Αλκαλά, πρώην καταδύτρια με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Έμπραντ είπε ότι θα ανακοινώσουν μια επιτροπή προαγωγής στις 30 Νοεμβρίου ως το πρώτο βήμα της διαδικασίας, και θα ακολουθήσουν αξιολογήσεις για τον προσδιορισμό των πόλεων υποδοχής. «Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως μια επιτυχημένη και φιλόδοξη χώρα. Είμαστε η μόνη χώρα που θα φιλοξενήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα της FIFA. Είμαστε μια δυναμική χώρα με μια από τις καλύτερες οικονομίες στον κόσμο», είπε ο Έμπραντ μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Εγκεκριμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), η υποψηφιότητα του Μεξικού είναι επί του παρόντος η μοναδική για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, ενώ η Αίγυπτος έχει εκφράσει ενδιαφέρον και εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης.

Η Άνα Γκεβάρα (πρώην αθλήτρια και πρώην Γερουσιαστής της Μεξικανικής Δημοκρατίας) η οποία είναι η διευθύντρια της Εθνικής Επιτροπής Αθλητισμού του Μεξικού, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ήταν οικονομικά αδύνατο για τη χώρα να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε απάντηση αυτού, ο Έμπραντ είπε ότι το σύστημα χρηματοδότησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει αλλάξει και η κυβέρνηση θα συνεισφέρει μόνο το 10% των συνολικών δαπανών, προσθέτοντας ότι το Μεξικό έχει ήδη την υποδομή για τη διοργάνωση.

«Θα ξεκινήσουμε τις μελέτες που ζήτησε η ΔΟΕ για να ληφθούν υπόψη οι αλλαγές που έχουν επέλθει στη χρηματοδότηση των Ολυμπιακών Αγώνων… δεν υπάρχει καμία εγγύηση προς πληρωμή στη διαδικασία», τόνισε.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να χωρέσουν στις πόλεις, όχι το αντίστροφο, να μην χτίζουν και μετά να μην χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις. Έχουμε 15 χρόνια, αρκετό χρόνο για να το οργανώσουμε. Αν το Μεξικό προτείνει κάτι, είναι για να το πετύχει», κατέληξε.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook