Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Στον τελικό του άλματος επί κοντώ ο Καραλής

ολυμπιακοί-αγώνες-2020-στον-τελικό-του-άλ-1259521

Την πρόκρισή του στον τελικό του άλματος επί κοντώ πανηγύρισε ο Εμμανουήλ Καραλής στην παρθενική του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο ταλαντούχος πρωταθλητής χρειάστηκε ένα άλμα στα 5,75μ. (5,80μ. ήταν το όριο πρόκρισης) για να προκριθεί στον τελικό, καθώς δεν μπόρεσαν να περάσουν αυτό το άλμα πάνω από 12 αθλητές (το πέρασαν 11).

Ο Καραλής πέρασε τα 5,30μ. με την πρώτη και συνέχισε στα 5,50μ. όπου επίσης το ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Συνέχισε στα 5,65μ. που τα πέρασε με την δεύτερη και στη συνέχεια ο πήχης πήγε στα 5,75μ. που θα έκρινε ουσιαστικά και τις προκρίσεις καθώς τα 5,80μ. δεν ήταν εύκολο να φτάσουν 12 αθλητές.

Το πρώτο του άλμα ήταν εξαιρετικό, αλλά ο πήχης δεν το έκανε το χατίρι. Στην δεύτερη όμως του το έκανε και έμεινε πάνω αν και τον βρήκε ελάχιστα, με αποτέλεσμα να προκριθεί στον τελικό. Το άλμα αυτό είναι και το καλύτερο φετινό του.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Αποκλείστηκε ο Φιλιππίδης

Ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφερε να μπει σε έναν ακόμη τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Πέρασε τα 5,30μ. με την πρώτη, ενώ τα 5,50μ. κατάφερε να τα περάσει με την δεύτερη προσπάθεια. Στα 5,65μ. ωστόσο δεν τα κατάφερε και έτσι έμεινε εκτός τελικού.

Εκτός τελικού έμεινε και ο Πολωνός Βογιεχόφσκι, που ήταν η έκπληξη του προκριματικού. Λίγο έλειψε να γίνει και μεγαλύτερη έκπληξη καθώς ο Ρενό Λαβιλενί χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να περάσει τα 5,50μ. και να μείνει στον αγώνα και στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη τα 5,75μ. για να εξασφαλίσει θέση στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο αγώνισμα όπου ο Αρμάντ Ντουπλάντις θα κατέβει ως το απόλυτο φαβορί για το χρυσό.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 13:20 ώρα Ελλάδος.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook