Όλος ο κόσμος στην Μητρόπολη Χανίων για τις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου | Photos

όλος-ο-κόσμος-στην-μητρόπολη-χανίων-γι-833059

Ξεκίνησαν στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η επίσημη Δοξολογία της ημέρας τελέστηκε το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε η διευθύντρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου, Μαρία Κληματσάκη.

Μήνυμα ενότητας 

Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Σήμερα γιορτάζουμε την μεγαλύτερη γιορτή για το σύγχρονο ελληνικό έθνος, την στιγμή που -υπό το βάρος των ιδεών της γαλλικής επανάστασης- η Ελλάδα εγκαινίασε τη συγκρότηση νέων εθνικών κρατών και την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Και μαζί με την Επανάσταση, συγκροτήθηκε το ελληνικό Σύνταγμα θεμελιωμένο πάνω στις Αρχές της Ελευθερίας, της Ισότητας και της Αδελφοσύνης.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας δήλωσε: «Αυτά τα μηνύματα είναι πολύ ισχυρά, έρχονται από τα βάθη της ιστορίας και δείχνουν ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να μεγαλουργήσουν ώστε η χώρα μας να ξαναγίνει όχι μόνο μια κανονική χώρα, αλλά μια χώρα που θα βρίσκεται πολύ μπροστά, γιατί πραγματικά έχει όλες τις δυνατότητες.»

Από την πλευρά της, η πρώην Υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, τόνισε: «Όταν είμαστε ενωμένοι, πάμε μπροστά. Όταν πέσει η διχόνοια δυστυχώς, πάμε προς τα πίσω. Εμείς θα συνεχίζουμε να βλέπουμε την καλή πλευρά της όλης ιστορίας και θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε τους Έλληνες, όπως τους αξίζει.»

Το δικό του έμμεσο σχόλιο για την πρωτοβουλία ιδιωτών να κατασκευάσουν αυτοσχέδιο πέρασμα στη γέφυρα του Κερίτη, κατέθεσε ο Απόστολος Βουλγαράκης: «Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου βρίσκει το νομό μας σε μια δύσκολη κατάσταση μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες. Το μήνυμα που πρέπει να βγει λοιπόν από την επέτειο του ’21, είναι πως και σήμερα ενωμένοι, χωρίς υπερβολές, να ξαναχτίσουμε τον νομό μας. Αν ξεκινήσει ο καθένας μας να κάνει ό,τι θέλει, τότε θα κάνουμε μόνο λάθη» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

Κατάθεση στεφάνων

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κλπ.

 

zarpanews.gr

One thought on “Όλος ο κόσμος στην Μητρόπολη Χανίων για τις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου | Photos

  1. ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ Η ΚΟΠΕΛΙΑ. ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΙΤΤΑ ΕΚΟΨΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΣΧΕΤΟ ΑΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΙΛΙΣΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΕ ΧΑΝΙΩΤΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. ΕΛΕΟΣ ….ΕΛΕΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook