Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στη Μάνη: Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί – Ενεργοποιήθηκε το 112 | Video

ολονύκτια-μάχη-με-τις-φλόγες-στη-μάνη-ε-1093676

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο του OPEN TV, Μίνα Καραμήτρου, κάτοικοι της περιοχής βλέπουν φλόγες που φτάνουν μέχρι και τα δέκα μέτρα. Σημειώνεται ότι Πυροσβεστική έχει εκκενώσει προληπτικά πέντε οικισμούς.

Τα εναέρια μέσα δεν μπορούν πλέον να επιχειρήσουν στην περιοχή. Σημειώνεται ότι στην μάχη με τις φλόγες είχαν ριχτεί επτά αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή, όπου επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 47 οχήματα και υδροφόρες των δήμων.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες γίνεται προσπάθεια να προστατευτούν τα σπίτια. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην φτάσουν οι φλόγες στους οικισμούς.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή να αναχωρήσει κλιμάκιο απλό την Αθήνα, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να βρεθούν στο σημείο της φωτιάς και να αρχίσουν τις έρευνες για το πως ξεκίνησε αυτή η μεγάλη πυρκαγιά.

Δύσκολες ώρες για πυροσβέστες και κατοίκους στην Μάνη, καθώς από νωρίς το Σάββατο μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή Λαγκάδια στην ανατολική Μάνη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ήδη έχουν εκκενωθεί πέντε οικισμοί, ενώ ο δρόμος που συνδέει την Αρεόπολη με το Γύθειο είναι κλειστός και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Για προληπτικούς λόγους και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βάχος, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Στο σημείο επιχειρούν 103 πυροσβέστες, 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, ενώ και ο δήμος έχει στείλει υδροφόρα προκειμένου να βοηθήσει στο έργο της πυρόσβεσης.

Επί τόπου βρίσκεται και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος συντονίζει τις επιχειρήσεις.

Ισχυρό είναι και το μέτωπο που καίει μεταξύ της περιοχής Γεράκι και Αλεποχώρι, όπου επιχειρούν 29 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Πυροσβεστικές δυνάμεις σπεύδουν στα σημεία από την Πάτρα και τα Γιάννενα προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των μετώπων.

Σημειώνεται ότι στην Ανατολική Μάνη, ίδιες περιοχές έχουν καεί και παλαιότερα, ενώ στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Μήνυμα του 112 στους πολίτες: ««Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ»

Η υπηρεσία 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Μάνης και της ευρύτερης περιοχής, καλώντας τους να μείνουν σε επιφυλακή καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook