Ολονύχτια μάχη για τη σωτηρία της μικρής φάλαινας – Έχει να τραφεί αρκετές ημέρες

ολονύχτια-μάχη-για-τη-σωτηρία-της-μικρ-1367324

Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τη μικρή φάλαινα μήκους 5 μέτρων δίνουν κτηνίατροι και εθελοντές δύτες στον Άλιμο. Πρόκειται για νεαρή ραμφοφάλαινα (Ziphius cavirostris), που εκβράστηκε σε αβαθή νερά μπροστά από την παραλία της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκονται το Λιμενικό Σώμα, δύτες και κτηνίατροι προκειμένου να περιθάλψουν το θηλαστικό, το οποίο είναι ταλαιπωρημένο και χτυπημένο στο ράμφος, ενώ παρουσιάζει πολλαπλά επιφανειακά τραύματα στο δέρμα του. Οι κτηνίατροι πήραν αίμα από την ουρά της φάλαινας, για να διαπιστωθεί εάν η αδυναμία της οφείλεται σε κάποια ασθένεια, ενώ παράλληλα της χορηγείται υποστηρικτική αγωγή με υγρά, ηλεκτρολύτες και κατάλληλη ιατρική αγωγή.

«Το ζώο έχει μεγάλο πρόβλημα δεδομένου ότι αυτά τα θηλαστικά ζουν συνήθως σε βάθος από ένα έως τρία χιλιόμετρα. Το γεγονός ότι έχει φτάσει σε τόσο ρηχά νερά σημαίνει ότι δεν είναι καλά στην υγεία του» ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

Τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά καθώς διαπιστώθηκε ότι το θηλαστικό παρουσιάζει σοβαρή αφυδάτωση, λευκοπενία και αναιμία.

Μέχρι και αυτήν την ώρα κτηνίατροι και εθελοντές δύτες βρίσκονται στην παραλία του Αλίμου και φροντίζουν τη μικρή φάλαινα. Μάλιστα γίνονται αρκετές επιχειρήσεις ώστε να τη βοηθήσουν να μετακινηθεί στα βαθιά. Χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς η ίδια είναι αρκετά αδύναμη και ταλαιπωρημένη. Οι ειδικοί δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι μετά και τα εργαστηριακά αποτελέσματα για την κατάσταση της υγείας του ζώου.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η φάλαινα έχει να τραφεί αρκετές ημέρες, και για αυτόν τον λόγο είναι και αφυδατωμένη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook