Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη μέσω σποτ: «Ψεύτης και πολιτικός απατεώνας»

«Στο πρόσωπό του οι λέξεις ψεύτης και πολιτικός απατεώνας χάνουν το νόημά τους». Με αυτήν την φράση ολοκληρώνεται το σποτάκι που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο αφηγείται η ηθοποιός Άννα Ελεφάντη και το οποίο σχετίζεται με τη μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα για την θνητότητα εκτός ΜΕΘ με την οποία στοχοποιείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο ίδιο σποτ παρουσιάζεται απόσπασμα από την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή στην οποία ισχυριζόταν πως δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν σύνδεση αυξημένης θνητότητας με τη νοσηλεία εκτός ΜΕΘ. Παρουσιάζονται, επίσης, στοιχεία από τη μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα.

Το σποτ του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook
«Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν συλλαμβανόταν ο πρωθυπουργός να ψεύδεται στη Βουλή για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, που αφορά τη ζωή δεκάδων, εκατοντάδων, χιλιάδων θα έλεγα συμπολιτών μας, είτε θα είχε βγει δημοσίως να ζητήσει συγγνώμη είτε θα είχε παραιτηθεί. Στην Ελλάδα, όμως, δεν συνέβη τίποτα από τα δύο. Κι αυτό επιβεβαιώνει το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας που έχει σήμερα η χώρα μας».

Τα παραπάνω σχολίασε, νωρίτερα, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην προσύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών (PES) στις Βρυξέλλες σε σχέση με τη μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα για την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ.

Όσον αφορά το μέλλον της Ευρώπης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως «διέρχεται μια πολλαπλή κρίση, υγειονομική, κλιματική, ενέργειας, γι’ αυτό και δεν μπορεί να συνεχίζουμε με τις συνταγές του χθες».

Ζήτησε, μάλιστα, «τα κριτήρια του Μάαστριχτ, το Σύμφωνο Σταθερότητας δηλαδή, να αναθεωρηθούν, γιατί η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι δεν λειτουργούν».

«Οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις, ιδιαίτερα οι προοδευτικές δυνάμεις να ενώσουμε τις φωνές μας για να μην αφήσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις να μας γυρίσουν πίσω με τις συνταγές του χθες. Να αναθεωρήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας σε ένα Σύμφωνο Βιώσιμης Ανάπτυξης και κοινωνικής σύγκλισης. Να διευρύνουμε τα κριτήρια. Δεν αρκεί μόνο σήμερα να μιλάμε για το χρέος και το έλλειμμα που και αυτά σε σχέση με το ποσοστό του 60% και του 3% δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά πρέπει να μιλήσουμε και για κοινωνικά κριτήρια, τις ανισότητες, τη φτώχεια, την ανεργία. Να εξαιρέσουμε τις αναπτυξιακές επενδύσεις από τον υπολογισμό του ελλείμματος. Να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό εξισορρόπησης, διότι τα πλεονάσματα του Βορρά είναι αυτά που αντικατοπτρίζουν τα ελλείμματα του Νότου. Άρα δεν μπορεί να μιλάμε μόνο για μειωμένα ελλείμματα στο Νότο, αλλά και για χαμηλά πλεονάσματα στο Βορρά. Και τέλος, να μετατρέψουμε σε ένα μόνιμο εργαλείο το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Είναι πρωτοβουλίες που οφείλουμε να πάρουμε, να ενώσουμε δυνάμεις, για να μη γυρίσουμε στον φαύλο κύκλο της λιτότητας, στον φαύλο κύκλο της κοινωνικής διάλυσης που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

cnn.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΜαθητές από πενθήμερη επιτέθηκαν σε παπάδες στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθροΠάλι τα ίδια… Γέμισε παρκαρισμένα οχήματα η οδός Πλουμιδάκη | Photos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ