Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις Δένδια με Ερντογάν και Τσαβούσογλου – Τι συζήτησαν

ολοκληρώθηκαν-οι-συναντήσεις-δένδια-1207319

Περίπου 45 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα.

Η συνάντηση, στην οποία πήρε μέρος και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00.

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνάντηση, που διήρκεσε 45 λεπτά, ήταν παρών και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Συνάντηση και με Τσαβούσογλου

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε αμέσως μετά με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οπως σημειώνει ο ίδιος, με ανάρτησή του στο twitter, συζητήθηκαν διμερείς και ευρωτουρκικές σχέσεις, περιφερειακές εξελίξεις και διεθνή ζητήματα.

Η συνάντηση ξεκίνησε τις 16:30, όπως είχε προγραμματιστεί, και πραγματοποιήθηκε στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα του Προεδρικού Μεγάρου της Τουρκίας. Την κατ’ ιδίαν συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών θα διαδεχθούν οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Η επίσκεψη του κ. Δένδια στην Άγκυρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την παράθεση προς τιμήν του, από τον κ. Τσαβούσογλου, δείπνου καταλύσεως της νηστείας «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του ραμαζανιού.

Σημειώνεται πως τον κ. Δένδια συνοδεύουν στην Άγκυρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook