Ολοκλήρωσε τον γύρο της Κρήτης με ποδήλατο ο Χανιώτης Στέλιος Φαραντάκης – «Αξέχαστες οι στιγμές με τους ανθρώπους που γνώρισα»

ολοκλήρωσε-τον-γύρο-της-κρήτης-με-ποδή-1053096

Οι ομορφιές της Κρήτης πάνω σε ένα ποδήλατο… Μόνο και μόνο απ’ αυτή την φράση μάς έρχονται στο μυαλό εικόνες, αρώματα και γεύσεις από τη μεγαλόνησο.

Ένας λόγος παραπάνω όταν ο Χανιώτης Πρωταθλητής Ελλάδας 2019 Στέλιος Φαραντάκης καταφέρνει να πραγματοποιήσει τον Γύρο του νησιού, καλύπτοντας 955 χιλιόμετρα μέσα σε 30 ώρες (7 ημέρες), χαρίζοντάς μας, έστω και μέσα από φωτογραφίες, μοναδικές εμπειρίες!

Ο ίδιος, μετά και το εκπληκτικό του εγχείρημα, δέχθηκε να μιλήσει στον Σπύρο Γουναρόπουλο και αποκάλυψε τους λόγους που ξεκίνησε το μοναδικό αυτό ταξίδι… να καλύψει ποδηλατικώς ολόκληρη την Κρήτη! Δεν το λες και λίγο πράγμα…

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πάρεις την απόφαση να πραγματοποιήσεις με ποδήλατο τον γύρο της Κρήτης;

Ήταν κάτι το οποίο σκεφτόμουν από φέτος το χειμώνα όταν πολλοί από τους συναθλητές μου με ρωτούσαν «από πoιο μέρος της Ελλάδας κατάγεσαι;». Όταν τους απαντούσα από ένα νησί την Κρήτη, η πιο δημοφιλής απάντηση ήταν «πόσα χιλιόμετρα είναι ο κύκλος τους νησιού». Έτσι λοιπόν κατάλαβα ότι πολλοί από αυτούς δεν ήξεραν καν που ήταν η Κρήτη και πόσό μεγάλη ήταν. Ελπίζω με αυτό το εγχείρημα να ανταποδώσω κάτι στους Κρητικούς και Χανιώτες που τόσα χρόνια με βοηθάνε.

Επτά ημέρες, 955 χιλιόμετρα. Μία διαδρομή πολύ δύσκολη, ακατόρθωτη για πολλούς. Ποιες δυσκολίες συνάντησες και τι ήταν αυτό που θα θυμάσαι για πολύ καιρό;

Νομίζω ότι κάποιος ο οποίος κάνει καθημερινά προπόνηση μπορεί να το κάνει δεν είναι κάτι το αδύνατον. Πρέπει ομως να βρεις το κίνητρο για να το κανείς και αυτό νομίζω είναι το πιο δύσκολο. Δυσκολίες δεν συνάντησα απαραίτητα αν εξαιρέσουμε δυο βροχερές μέρες στην Σητεια. Αξέχαστες ωστόσο θα είναι οι στιγμές που πέρασα με τους ανθρώπους που γνώρισα κατά την διάρκεια του «ταξιδιού» μου.

Θεωρείς ότι, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, μπορεί το ποδήλατο να μπει για τα καλά στις ζωές μας;

Νομίζω ότι είναι στην κρίση του καθενός να δει τα προτερήματα που έχει η μετακίνηση με το ποδήλατο. Και το 2% του πληθυσμού μας να αλλάξει τρόπο ζωής είναι μια αρχή.

Πώς βίωσες την πανδημία του κορονοϊού;

Κατά την διάρκεια της πανδημίας βρισκόμουν στη Γαλλία. Εκεί δεν επιτρεπόταν η φυσική άσκηση σε διάμετρο παραπάνω από 2 χλμ της κατοικίας. Αναγκάστηκα έκανα εργομετρο στο διαμέρισμα μου για 40 ημέρες.

Ως Πρωταθλητής Ελλάδας 2019, θεωρείς ότι η σημερινή χρονιά είναι χαμένη λόγω του ιού και κατά πόσο εύκολο είναι, ένας αθλητής του επιπέδου σου, να επανέλθει στην αρχική αγωνιστική του κατάσταση;

Οι ευκαιρίες υπήρχαν στην αρχή της χρονιάς και θα υπάρξουν και στο τέλος της χρονιάς αν αυτή τελικά εξελιχθεί ως προβλέπεται. Ένας αθλητής υψηλού επιπέδου πληρώνεται γι αυτό τον λόγο, για να είναι δηλαδή στην καλύτερη φόρμα όταν του το ζητήσουν. Για να επανέλθεις μετά από 4 μήνες χωρίς αγώνα δεν είναι εύκολο αλλά εκεί θα φανεί η διαφορά ανάμεσα στους αθλητές που δούλεψαν και όχι.

Ποιοι είναι οι στόχοι για το μέλλον;

Οι στόχοι μου είναι να τελειώσω την χρόνια όπως την άρχισα, δηλαδή με νίκες, για να μπορέσω μα προσελκύσω ακόμα περισσότερο τις επαγγελματικές ομάδες και πιο συγκεκριμένα την B&B Hotel -Vital Concept αφού αγωνίζομαι στο φυτώριο της.

Πηγή: cycle365.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook