Ολοκληρώνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας ο Δήμος Χανίων

ολοκληρώνει-τις-διαδικασίες-για-τη-δη-1112324

Μια τυπική μεν, απαραίτητη όμως λεπτομέρεια απομένει από την πλευρά του Δήμου Χανίων για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να αποκτήσει ξανά η πόλη Δημοτική Αστυνομία.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Τετάρτη, αναμένεται να εγκριθεί τροποποίηση του εσωτερικού οργανισμού του Δήμου Χανίων, ώστε να προβλέπει την ύπαρξη ενός τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας.

Αυτό είναι και το τελευταίο γραφειοκρατικό προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η διαδικασία από πλευράς Δήμου Χανίων. Ακολουθεί όμως αρκετή γραφειοκρατία από άλλους αρμόδιους:

Αρχικά θα πρέπει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης να εγκρίνει την απόφαση. Αν αυτό συμβεί, θα σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και όταν υπογραφεί από την ηγεσία του υπουργείου, θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.

Η λεπτομέρεια που κρύβεται σε αυτή τη διαδικασία είναι ότι ο Δήμος μπορεί να έχει προβλέψει 49 θέσεις για το τμήμα της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά το ΥΠΕΣ μπορεί να του εγκρίνει προς πρόσληψη έναν οποιονδήποτε αριθμό που εκείνο θα κρίνει σκόπιμο. Που σημαίνει ότι μπορεί το τμήμα να αρχίσει τη λειτουργία του με λιγότερους υπαλλήλους από τους προβλεπόμενους 49.

Το προσωπικό θα προσληφθεί μέσω του ΑΣΕΠ.

Με αυτά τα δεδομένα, γίνεται κατανοητό πως η επανεμφάνιση της Δημοτικής Αστυνομίας στα Χανιά δεν θα γίνει αυτό το καλοκαίρι. Όμως, αν η αυριανή απόφαση εγκριθεί από όλες τις ανώτερες διοικητικές βαθμίδες, ο Δήμος Χανίων θα έχει πλέον ως αναπόσπαστο μέρος του το τμήμα της Δημοτικής Αστυνομίας, άσχετα αν στελεχωθεί άμεσα ή χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τονίζουν στη δημοτική αρχή, καθώς θα πρόκειται για μια παρακαταθήκη για την πόλη.

zarpanews.gr

One thought on “Ολοκληρώνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας ο Δήμος Χανίων

  1. ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΞΑΝΑΣΥΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ
    ΚΗΦΗΝΕΣ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΜΕ, ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook