Όλο το μεγαλείο της φύσης σε καταρράκτες στην Ινδονησία | Εκπληκτικές φωτογραφίες

όλο-το-μεγαλείο-της-φύσης-σε-καταρράκτ-931621

Ένας καταπληκτικός καταρράκτης «κρυμμένος» στο τέλος μιας βαθιάς κοιλάδας στους πρόποδες της οροσειράς Teneger, όχι πολύ μακριά από το όρος Bromo, στην πρειοχή της Ανατολικής Java, αποκαλύπτεται στους φυσιολάτρες που επισκέπτονται την Ινδονησία.

Για να προσεγγίσει κανείς αυτό το μοναδικής φυσικής ομορφιάς σκηνικό θα πρέπει να περπατήσει για περίπου 20 λεπτά σε ένα βραχώδες μονοπάτι ανάμεσα σε τρεχούμενα νερά και όμορφα τοπία.

Λίγο πριν τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Madakaripura το άγαλμα του μαχαραγιά Gajah Mada σε καθιστή θέση βαθύ διαλογισμού υποδέχεται τους επισκέπτες. Μια ατμόσφαιρα απέραντου φυσικού μεγαλείου ακτινοβολεί γύρω από τους καταρράκτες, καθώς οι ήχοι του τρεχούμενου νερού γίνονται όλο και εντονότεροι όσο πλησιάζει κανείς προς το υπέροχο αυτό φυσικό σκηνικό.

Οι χαρακτηριστικές «κουρτίνες» των καταρρακτών μαγνητίζουν το βλέμμα, ενώ σίγουρα αναζωογονούν σώμα και πνεύμα. Εδώ η φύση έχει κάνει το θαύμα της, χαρίζοντας απλόχερα τα ατελείωτα δροσιστικά της δώρα.

Το μονοπάτι καταλήγει σε μια σουρεαλιστική κοιλάδα περικυκλωμένη από πανύψηλους επιβλητικούς βράχους, που μοιάζει με σπηλιά, απ’ όπου τρέχει ασταμάτητα ένας καταρράκτης ύψους 200 μέτρων πέφτοντας σε ένα, σχεδόν, μυστικιστικό φυσικό θάλαμο.

Πρόκειται για τον ψηλότερο καταρράκτη στην περιοχή της Java και τον δεύτερο μεγαλύτερο στην Ινδονησία. Καθώς το ύψος του καταρράκτη αποτελεί από μόνο του ένα μικρό θαύμα, η ατμόσφαιρα ολόγυρά του αποτελεί πραγματικά μια μοναδική εμπειρία ζωής που αξίζει κανείς να βιώσει.

Και ενώ όλο αυτό το συναρπαστικό σκηνικό μπορεί να αποτυπωθεί σε αμέτρητες φωτογραφίες, η αληθινή αίσθηση του μεγαλείου της φύσης σε ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη της γης, μόνο από κοντά μπορεί να γίνει κατανοητή. newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook