Όλο και νεότερες ηλικίες «χτυπά» ο καρκίνος του δέρματος: Στους δρόμους για την πρόληψη, η κινητή ομάδα του ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων | Photos + Videos

όλο-και-νεότερες-ηλικίες-χτυπά-ο-καρ-1467655

Καπέλο, αντηλιακό και αποφυγή της υπερέκθεσης στον ήλιο είναι τα βασικά μέτρα για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος που τα τελευταία χρόνια χτυπά όλο και νεότερα σε ηλικία άτομα.

Τα παραπάνω όπως και πολλές ακόμα πληροφορίες για την νόσο είχαν την ευκαιρία να μάθουν όσοι πολίτες πέρασαν το πρωί της Παρασκευής από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς όπου βρισκόταν η Κινητή Ομάδα του ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων.

Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη σημείωσε πως οι δράσεις των ΚΑΠΗ ξεκινούν ξανά μετά από δύο χρόνια: Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί μπορούμε ξανά να δώσουμε ενημέρωση στον κόσμο. Είναι η αρχή ενός νέου ξεκινήματος για τα ΚΑΠΗ. Επιτέλους παίρνουμε πάλι την ζωή στα χέρια μας και προχωράμε.

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Στέλιος Βαλυράκης τόνισε πως η δράση έχει στόχο την «παρακίνηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αφού όλοι γνωρίζουν ότι η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των ασθενειών»

Στο περιεχόμενο της δράσης αναφέρθηκε η νοσηλεύτρια του Οργανισμού, Στέλλα Καλογεράκη. Όπως σημείωσε το μελάνωμα είναι το πιο γνωστό, το πιο συχνό αλλά και το πιο επιθετικό είδος καρκίνου. Παλαιότερα το συναντούσαμε σε ανθρώπους από 40 έως 60 ετών αλλά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και σε νεότερες ηλικίες λόγω της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook