Όλα όσα έγιναν στην Τελετή Έναρξης των Γιορτών Ρόκκας 2019 | Photos

όλα-όσα-έγιναν-στην-τελετή-έναρξης-των-903312

Την πρώτη βραδιά του Αυγούστου, οι Γιορτές Ρόκκας ξεκίνησαν με την φανταστική σκηνογραφία από φανούς (lanterns) εμπνευσμένους από τα χωριά της Ρόκκας και της Κεράς, επιμελημένη από την Τζωρτζίνα Δρακούλη – Σόλο, διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνη στον τομέα των εικαστικών τεχνών.

Οι επισκέπτες περιπλανήθηκαν ανάμεσα στις μικρογραφίες των χωριών, με τους φανούς να αποτυπώνουν πιστά τα σπίτια. Ένας εικαστικός και ηχητικός περίπατος που ενθουσίασε τους επισκέπτες στη βόλτα τους ανάμεσα στα φωτιζόμενα Lanterns, με ατομικές ακουστικές συσκευές που μετέδιδαν τις ιστορίες των χωριών και των κατοίκων, ποίηση και μουσική, με μόνη συντροφιά το φως των αστεριών αυτή την αφέγγαρη νύχτα.

Η τελετή κορυφώθηκε με την συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά και της παρέας του με τα “Τραγούδια του Πεζοδρομίου”. Σε αυτή τη συναυλία, που έμοιαζε με ένα μεγάλο τραγούδι, αυτή η διαταραγμένη και συνταρακτική παρέα μας πήρε από το χέρι για μία μουσική βόλτα στα πεζοδρόμια, εκεί που γράφεται πάντα η ιστορία. Τραγούδια του Φοίβου παλιά, πρόσφατα, ακυκλοφόρητα (το «Μόνο Ψέματα» ήδη διαδίδεται υπογείως), αλλά και τραγούδια «αδελφών» του που ξεκινούν κι εκείνοι από το πεζοδρόμιο και ανεβαίνουν κάπου αλλού (Αγγελάκας, Παυλίδης, Κόρε.Υδρο., Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Χατζηφραγκέτα κ.α.), συνεπήραν το κοινό και απογείωσαν τη διάθεση.

© Φωτογραφία: Γιάννης Μαρκογιαννάκης / Γιορτές Ρόκκας

Περισσότεροι από 1500 επισκέπτες παρακολούθησαν την φετινή τελετή έναρξης των Γιορτών Ρόκκας, και απόλαυσαν τα Χωριά του Ήχου και τα Χωριά του Φωτός της Τζωρτζίνας Δρακούλη – Σόλο και τον Φοίβο Δεληβοριά με την παρέα του σε μία συγκλονιστική συναυλία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook