Όλα για μια μάσκα γίνονται… Μαθητές τραυματίστηκαν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ στα Χανιά | Photos

όλα-για-μια-μάσκα-γίνονται-μαθητές-τρ-1109573

Δυσάρεστο περιστατικό τη Δευτέρα στα Χανιά και συγκεκριμένα στον Βάμο, όταν μαθητές τραυματίστηκαν κατά τη μεταφορά τους από το σχολείο στις οικίες τους.

Το zarpanews.gr έλαβε καταγγελία από αναγνώστρια, η οποία έχει τρία παιδιά, ηλικίας 12, 13 και 15 ετών, εκ των οποίων τα δύο φοιτούν στο Γυμνάσιο Βάμου και το ένα στο Λύκειο Βάμου, η οποία υποστηρίζει τα εξής:

Τη Δευτέρα, τα δύο από τα τρία παιδιά της αναγνώστριας μπήκαν στο λεωφορείο, φορώντας τη μάσκα, ενώ το τρίτο, ηλικίας 12 ετών, την είχε ξεχάσει και ζήτησε από τον οδηγό να περιμένει για να πάει να τη φέρει από το σχολείο. Η μητέρα υποστηρίζει ότι ο οδηγός δεν περίμενε τον μαθητή να φέρει τη μάσκα και ξεκίνησε να κινείται με το λεωφορείο. Τότε άλλοι μαθητές που βρίσκονταν εντός του λεωφορείου φώναξαν στον οδηγό να περιμένει, με αποτέλεσμα εκείνος να εκνευριστεί και να φρενάρει απότομα, χρησιμοποιώντας μάλιστα – όπως λέει η μητέρα – το χειρόφρενο.

Η καταγγέλλουσα δηλώνει ότι αυτό είχε ως συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό των δύο της παιδιών, τα οποία βρίσκονταν όρθια στο λεωφορείο εκείνη τη στιγμή, διότι δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση να κάτσουν και έπεσαν λόγω του φρεναρίσματος. Φωτογραφίες των τραυμάτων δημοσιεύονται παρακάτω.

Τελικά, τον 12χρονο παρέλαβε από τον Βάμο ο πατέρας του.

Τα δύο αδέρφια που τραυματίστηκαν, μεταφέρθηκαν αργότερα στο Κέντρο Υγείας Βάμου, με τη μητέρα να ζητάει ιατρική γνωμάτευση για τα τραύματά τους.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης, Γιάννη Καψανάκη, ο οποίος δεν διέψευσε ότι πράγματι υπήρξε περιστατικό τραυματισμού, υποστήριξε όμως ότι δεν εξελίχθηκε με τον τρόπο που περιέγραψε η μητέρα.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ ανέφερε ότι ο οδηγός κλήθηκε σε απολογία μετά το περιστατικό. Σύμφωνα με αυτήν, ο οδηγός είχε ζητήσει από τον μαθητή να φορέσει μάσκα, καθώς είχε μπει στο λεωφορείο χωρίς αυτήν. Στη συνέχεια, φέρεται να περίμενε πέντε με επτά λεπτά τον 12χρονο να φέρει τη μάσκα από το σχολείο και μόνο μετά από αυτή την αναμονή έφυγε, καθώς εκείνος δεν ερχόταν.

Στην απολογία του ο οδηγός υποστήριξε ακόμα ότι, μόλις ξεκίνησε την κίνηση, δέχτηκε λεκτική επίθεση από τους μαθητές που βρίσκονταν στο λεωφορείο, κάποιοι από τους οποίους φέρονται να σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, βρίζοντας τον οδηγό. Είπε μάλιστα ότι κάποιοι είχαν αρχίσει να τον βρίζουν νωρίτερα, επειδή δεν επέτρεψε την επιβίβαση χωρίς μάσκα στον μαθητή.

Ακολούθησε το φρενάρισμα, εξαιτίας του οποίου πράγματι τραυματίστηκε ένας από τους μαθητές που ήταν όρθιοι. Φέρονται να ήταν όρθιοι όμως, διότι έκαναν επίθεση στον οδηγό, είπε ο κ. Καψανάκης. Παρόλα αυτά, ο οδηγός δήλωσε ιδιαίτερα λυπημένος για το συμβάν στις εξηγήσεις που έδωσε στη διοίκηση του ΚΤΕΛ

Ο κ. Καψανάκης τόνισε ότι δεν ήταν δυνατόν να επιτραπεί η μεταφορά χωρίς μάσκα κανενός μαθητή και ότι ο οδηγός δεν θα μπορούσε και να περιμένει επ’ άπειρο, καθώς είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει το δρομολόγιο έγκαιρα. Τέλος, υποστήριξε ότι ο οδηγός που συμμετείχε στο περιστατικό είναι από τους πλέον έμπειρους στα ΚΤΕΛ, καθώς εργάζεται εκεί επί 40 χρόνια χωρίς εμπλοκή σε κανένα περιστατικό.

Δείτε φωτογραφίες των τραυμάτων που μας έστειλε η αναγνώστρια:

15χρονος μαθητής
15ρονος μαθητής
13χρονη μαθήτρια
13χρονη μαθήτρια

zarpanews.gr

5 thoughts on “Όλα για μια μάσκα γίνονται… Μαθητές τραυματίστηκαν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ στα Χανιά | Photos

  1. Καλά πλάκα μας κάνετε?, το περιστατικό είναι ανάξιο αναφοράς το ίδιο και οι τραυματισμοί, αν τους πούμε τραυματισμούς. Επιπλέον βάζετε τίτλο ότι όλα έγιναν για την μάσκα….. καμία σχέση

  2. Την δουλειά του έκανε ο άνθρωπος και μάλιστα ευσυνείδητα και κακώς τον περίμενε να επιστρέψει.Τι φταίνε οι υπόλοιποι να περιμένουν πότε θα τού’ρθει να επιστρέψει….

    1. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΑ ΙΔΙΑ !!! 1) ΕΦΟΣΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΙΣΩ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ . 2) ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ Ο Χ Ι ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 3-4 ΛΕΠΤΩΝ ( ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ) , ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΦΕΥΓΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕ ΤΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΙΣΩ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ , ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ , ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ . Ε ;;;

  3. ………….. επ’ άπειρο, καθώς είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει το δρομολόγιο έγκαιρα. Τέλος, υποστήριξε ότι ο οδηγός που συμμετείχε στο περιστατικό είναι από τους πλέον έμπειρους στα ΚΤΕΛ, καθώς εργάζεται εκεί επί 40 χρόνια χωρίς εμπλοκή σε κανένα περιστατικό………… RE ΓΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ;;; 1) ΑΦΟΥ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ , Δ Ε Ν ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΤΑ ΟΡΘΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΠΕΦΤΑΝ ΑΝ ΠΑΤΟΥΣΕ ΦΡΕΝΟ ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΗΣΕ ΑΠΟΤΟΜΑ ΦΡΕΝΟ; ,ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΤΕΙΔΕΣ;; 2 ) ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ;;; ΚΑΙ 3) Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΙΣΩ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΑΡΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟΥς ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ. 40 ΧΡΟΝΙΑ ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ . ΑΝ ΕΙΝΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΟΔΗΓΟΣ + 22-23 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑ , ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook