Έρχεται αύξηση στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες – Από πότε θα ισχύσει

έρχεται-αύξηση-στρατιωτικής-θητείας-1121661

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert η απόφαση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας πρέπει να θεωρείται ειλημμένη. Με ισχύ από τις πρώτες ΕΣΣΟ του 2021.  Το βάρος εφαρμογής πέφτει στις ΕΣΣΟ του Ιανουαρίου και του Μαρτίου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με δηλώσεις του ουσιαστικά προανήγγειλε τις αλλαγές και αφού επεσήμανε ότι «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής» πρόσθεσε:

«Με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε είχε δώσει το σήμα από τη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ. «Κοιτάμε όλες τις πτυχές της θητείας. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας πως δεν πρόκειται να αυξηθεί πέραν των 12 μηνών» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού έπειτα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Υπογράμμισε την ανάγκη να αναπτύξουν δεξιότητες οι νεοσύλλεκτοι που θα τους είναι χρήσιμες στη ζωή τους μετά το στρατό.

Τόνισε ότι θα τεθεί στον δημόσιο διάλογο και θα εξεταστεί το θέμα, που πρέπει πρώτα να ζυγιστεί γιατί δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, και αφορά την υποχρεωτική στράτευση στα 18. «Είναι θέμα το οποίο το συζητάω και το συζητά η κυβέρνηση, αλλά δεν είμαι έτοιμος να πω κάτι παραπάνω» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: onalert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook