Οκτώ οι νεκροί των πλημμυρών στην Εύβοια – Αναγνωρίστηκε η σορός που βρέθηκε στον Κάλαμο

οκτώ-οι-νεκροί-των-πλημμυρών-στην-εύβο-1087603

Αναγνωρίστηκε από τους οικείους του ο 72χρονος, που αγνοείτο από χθες, Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου στη Χαλκίδα, μετά τις φονικές πλημμύρες.

Ο 72χρονος εντοπίστηκε νεκρός και περισυνελέγη το πρωί στη θαλάσσια περιοχή των Αγ. Αποστόλων Καλάμου.

Σημειώνεται ότι ο 72χρονος όπως και μία 73χρονη είχαν παρασυρθεί στη θάλασσα από υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα.

Η 73χρονη εντοπίστηκε χθες σώα και περισυνελέγη στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου από πλωτό του Λιμενικού Σώματος.

Με την αναγνώριση της σορού, ο τραγικός απολογισμός των πλημμυρών στην Εύβοια, έφτασε τους οκτώ νεκρούς, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 2.500 σπίτια έχουν καταστραφεί.

Έδεσε τον πατέρα του σε φοίνικα για να τον σώσει

Την ίδια ώρα, η μια μαρτυρία μετά την άλλη βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, οι οποίες περιγράφουν τις συγκλονιστικές ώρες της τραγωδίας.

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή της κυρίας Μπερτόλη που εξιστορεί πώς ο ξάδελφός της στην προσπάθειά του να σώσει τον ηλικιωμένο πατέρα του, τον έδεσε σε έναν φοίνικα.

«Με πήρε ο ξάδελφός μου στις 4 το πρωί και μου φώναζε “Πνιγόμαστε! Κάνε κάτι, σε παρακαλώ”. Ηταν μαζί με τους γονείς του. Τον θείο μου, που έχει άνοια, και τη θεία μου, που είναι 80 χρόνων.

Ξαφνικά, εκεί που κοιμούνταν είδαν νερό κάτω από την πόρτα και με το που άνοιξαν την πόρτα, γέμισε το σπίτι, τους πήρε το νερό. Είχαν πάρει αγκαλιά ένα σκυλάκι με το λουρί. Τους πέταξε στην παραλία πάνω σε έναν φοίνικα. Εδεσε τον θείο μου με το λουρί του σκύλου και ίσα που πρόλαβε να τραβήξει τη θεία μου από τη ζακέτα.

Προσπαθούσε να την κρατήσει, γιατί έφευγε μέσα στο νερό. Το σκυλάκι, δυστυχώς, τους έφυγε… Ημουν στα 100 μέτρα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Κρατιόμουν από το χέρι με έναν άλλον θείο μου… Το ποτάμι μας πέταξε πάνω σε ένα σύρμα. Αν δεν ήταν αυτό, θα είχαμε πνιγεί κι εμείς», ανέφερε αρχικά και συνέχισε.

Ηταν τα πυροσβεστικά, φωνάζαμε βοήθεια και δεν μας άκουγε κανείς. Τα πυροσβεστικά έφευγαν, προσπαθούσαμε να σωθούμε μόνοι μας με τον υπόλοιπο κόσμο. Να φωνάζουμε βοήθεια και να μην μπορούμε να φτάσουμε. Κάποια στιγμή έσπασε και ο δρόμος. Μετά από πολλές ώρες κατάφερε ένα πυροσβεστικό με αυτοθυσία να σώσει μωρά και γυναίκες. Δεν έχει μείνει τίποτα, δεν υπάρχει τίποτα. Ολα είναι μπάζα και λάσπη. Ούτε σπίτια ούτε θάλασσα ούτε δρόμοι».

altsantiri.gr

One thought on “Οκτώ οι νεκροί των πλημμυρών στην Εύβοια – Αναγνωρίστηκε η σορός που βρέθηκε στον Κάλαμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook